Най-богатият литовец Нериюс Нумавичюс ще построи 4 големи хотела в

...
Най-богатият литовец Нериюс Нумавичюс ще построи 4 големи хотела в
Коментари Харесай

Собственикът на T-Market строи 4 хотела в Румъния

Най-богатият литовец Нериюс Нумавичюс ще построи 4 огромни хотела в Румъния. Заедно с брат си Владас, компанията за ръководство на хотели Appex Alliance и други вложители, милиардерът ще построи хотелите в столицата Букурещ.

Те ще разполагат с над 1000 стаи и ще работят под марката на най-големите интернационалните хотелски вериги Marriot и Hilton Worldwide. Строителството им би трябвало да завърши до 2022 година

Нумавичюс има положение от над 1 милиард евро. Той е първият човек от балтийските страни в листата на Forbes. Роден в дребното литовско градче Шилале, той самичък натрупва положението си в годините след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

През 1992 година дружно с двамата си братя и няколко другари основава дребна компания за търговия на дребно във Вилнюс, която след това се разраства до могъщата холдингова компания Vilniaus prekyba group (VP Group).

Днес VP Group има и влага в разнородни бизнеси - строителство на недвижими парцели, отдаване чартърен и ръководство на търговски центрове, търговски и фармацевтичен бизнес в балтийските страни, Полша и България.

Тя е притежател на веригата Maxima Group, която ръководи магазините T-Market. Компанията на Нумавичюс има и фармацевтичната верига Euroapotheca, оперираща в балтийските страни, Полша, Украйна и Швеция. Самият Нумавичюс от няколко години живее в Лондон.

Милиардерът и сътрудниците му желаят да се възползват от обстоятелството, че пазарът на интернационалните хотелски вериги в Румъния има недоразвит капацитет.

" Повечето вложители към момента се приближават до пазара с нараснало внимание, само че считаме, че тази наклонност е краткотрайна. През идващите няколко години ще има повече интернационалните марки на пазара. Междувременно е привлекателно да влагаме и да развиваме тази бизнес зона в Румъния ", съобщи Аугустинас Бараускас, изпълнителен шеф на Appex Alliance.

Портфолиото на компанията включва хотели в балтийските страни и Румъния. Сред тях са Hilton Garden Inn, Courtyard и Moxy на Marriott в Букурещ, 4-звездният хотел Courtyard by Marriott, който ще бъде открит във Вилнюс тази година, Hilton Garden Inn в литовската столица, който към момента се строи и още един хотел от веригата Hilton Garden Inn, в столицата на Латвия Рига.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР