Най-богатият европеец Бернар Арно и ръководителят на LVMH (Louis Vuitton

...
Най-богатият европеец Бернар Арно и ръководителят на LVMH (Louis Vuitton
Коментари Харесай

Луксозната империя LVMH на Бернар Арно, която му донесе титлата на най-богатият човек в света

Най-богатият европеец Бернар Арно и ръководителят на LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) взе купата най-богатият човек в света от Илон Мъск. Състоянието на Арно възлиза на удивителните 207,6 милиарда $, в сравнение с това на Мъск от 204,7 милиарда $, съгласно " Real-Time Billionaires List " на Forbes.

Миналата седмица Арно означи необикновен растеж, като чистото му положение се усили с 22,7 милиарда $ единствено за един ден, което съставлява незабравим скок от 12,3%. В същото време благосъстоянието на Мъск се срутва с 18 милиарда $ през предходния ден, отбелязвайки понижение с 8,1% в чистата му стойност.

Какво отличи LVMH

Рекордната 2023 година за първокласната империя на Арно LVMH си проличава и по нарастване на положението му. Представянето на конгломерата стана очевидец на незабравим скок в приходите, достигайки впечатляващите 86,2 милиарда евро за цялата година. Конгломератът вклщчва включва известни имена като Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi и Tiffany & Co.

Това съставлява нарастване от 13% на годишна база, което доста надвишава плануваните от анализаторите 85,74 милиарда евро. Най-значителният растеж на приходите в границите на групата LVMH се следи в търговията на дребно, който означи удивително нарастване от 25% по отношение на миналата година. Този скок се дължи на представянето на Sephora и растежа на DFS, след растежа на интернационалните пътувания. Брутната облага на LVMH доближи 59,2 милиарда евро, отбелязвайки нарастване от 9,4%, до момента в който чистата облага се повиши до 15,2 милиарда евро, регистрирайки растеж от 8% спрямо 2022 година

 Шефът на една от най-ценните компании в Европа LVMH ще вкара двама от синовете си в борда
Шефът на една от най-ценните компании в Европа ще вкара двама от синовете си в борда

Номинациите в борда ще бъдат подложени на гласоподаване на годишното общо заседание на компанията

Междувременно благосъстоянието на милиардера създател на Tesla Илон Мъск се топи. Компанията за електрически автомобили регистрира скромното нарастване от 3,5% на приходите за четвъртото тримесечие на 2023 година, достигайки 25,2 милиарда $ и годишен доход от 96,8 милиарда $, което е с 15% повече от 2022 година

Брутната облага на Tesla претърпя забележителен спад от 15,3% до 17,66 милиарда $. След публикуването на резултатите акциите на Tesla се намалиха с 12%, което способства за слизането на Илон Мъск до второто място измежду най-богатите хора в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР