Най-богатият човек в света, собственикът на Tesla и SpaceX, Илон

...
Най-богатият човек в света, собственикът на Tesla и SpaceX, Илон
Коментари Харесай

Илон Мъск: За Русия загубата на Крим е все едно САЩ да загубят Хаваите 


Най-богатият човек в света, притежателят на Tesla и SpaceX, Илон Мъск продължава интензивно да разисква в „ Туитър “ вероятностите за трета международна война, които го плашат, и принадлежността на Крим, написа съветската редакция на Би Би Си, представена от news.bg

В отговор на въпрос от консуматор в „ Туитър “дали счита, че е допустима нуклеарна война, Мъск написа: „ Ако Русия е изправена пред избора да загуби Крим или да употребява тактически нуклеарни оръжия, тя ще избере второто. Ние към този момент наложихме всички вероятни наказания на Русия и я отрязахме от всичко, тъй че те няма какво повече да губят. Ако отвърнем с нуклеарен удар против Русия, те ще ни ударят с нуклеарно оръжие – и тогава ще имаме трета международна война. “

По-късно в различен туит Мъск обясни какво мисли за Крим. „ Независимо дали това се харесва или не, Русия безусловно счита Крим за своя неразделна част, “ написа американският милиардер. Крим също е от решаващо значение за националната сигурност на Русия, защото там се намира тяхната югоизточна военноморска база. От тяхна позиция загубата на Крим е все едно Съединени американски щати да изгубят Хаваите и Пърл Харбър “.

По-голямата част от страните в света не признават анексирането на Крим – както и на други райони на Украйна, окупирани от съветски войски.

По-рано Мъск предложи в „ Туитър “ своя така наречен „ кротичък проект “, съгласно който Украйна би трябвало да се съгласи Крим да стане Руски и да се организира нов референдум в окупираните територии – под наблюдението на Организация на обединените нации.

Тези хрумвания провокираха вълна от гневни мнения по света, само че изключително в Украйна, която неведнъж е заявявала, че не е подготвена да прави никакви взаимни отстъпки във връзка с териториалната си целокупност.

В същото време Мъск остава един от най-големите частни донори на украинските управляващи. В началото на войната той даде на Киев доста терминали за сателитен интернет „ Старлинк “, които не престават да оказват помощ на украинската войска на бойното поле.

На фона на абсурда с „ мирния проект “ и на обвиняванията, че надали не работи в споразумение с Путин, Мъск изиска от Пентагона да заплати по-нататъшните доставки и работата на „ Старлинк “, само че по-късно промени решението си – и даде обещание да ги финансира самичък
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР