Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той баща

...
Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той баща
Коментари Харесай

Правете повече деца, призова Илон Мъск

Най-богатият човек в света, предприемачът Илон Мъск, самият той татко на 10 деца, прикани през днешния ден съвременниците си да " вършат повече бебета ", защото съгласно него демографският спад е едно от най-неотложните провокации, пред които е изправен светът, съобщи Франс прес.

" Повярвайте ми, рецесията с бебетата е голям проблем ", съобщи 51-годишният предприемач пред медиите в Ставангер, Норвегия, където ще взе участие в конференция, отдадена на енергетиката.

Попитан кои са най-големите провокации, с които се сблъсква светът, създателят на американската компания за електрически коли " Тесла "  несъмнено уточни прехода към възобновима сила, само че неотложно мина и към тематиката за равнището на раждаемостта, един от проблемите, към които има необикновен афинитет, въпреки и не толкоз прочут на необятната общност.

В западните общества, а и в гъстонаселени страни като Китай раждаемостта непрекъснато се намалява най-много поради застаряването на популацията.

" Важно е хората да основават задоволително деца, с цел да поддържат цивилизацията ", сподели той. " Говори се, че цивилизацията може да изчезне от раз или в страдания. Ако нямаме задоволително деца, ще умрем, стенейки с памперси за възрастни. Това е депресиращо ", добави Мъск.

" Така че правете повече деца ", заключи той. " Поне правете задоволително деца, с цел да се поддържа популацията. Не желаеме популацията да намалее дотолкоз, че най-после да изчезне ", акцентира създателят на " Тесла ".

Разведен три пъти, Илон Мъск е татко на 10 деца, едно от които умря на 10 седмици. Друго от децата му, щерка трансджендър, подава наскоро публична молба за промяна на семейството дружно с тази на пола, с цел да прекъсне всички връзки с татко си.

Американските медии разкриха наскоро, че той е станал татко през ноември на близнаци от директорка в стартъпа Neuralink няколко седмици преди раждането на Екса Дарк Сидириъл Мъск, щерка му от певицата Граймс.

Пристигайки с частния си аероплан в Ставангер, Илон Мъск съобщи също, че планетата към момента има потребност от източници на сила от изкопаеми горива.

" Гледайки реалистично, считам, че би трябвало да използваме в кратковременен проект петрола и газа, защото, в случай че не го създадем, цивилизацията ще рухне, изключително в този момент със глобите против Русия ", разяснява той. " В този миг би било целесъобразно да се изследват повече въглеводороди в Норвегия ", акцентира Мъск.

Скандинавската страна, която е най-големият производител на нефт и природен газ в Западна Европа, получава доста поръчки от другите европейски страни, обхванати от енергийна рецесия и искащи да сложат завършек на енергийната си взаимозависимост от Русия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР