Най-богатият човек в света Илон Мъск ще бъде съден за

...
Най-богатият човек в света Илон Мъск ще бъде съден за
Коментари Харесай

Нищо изненадващо: Илон Мъск ще бъде съден за участие в пирамида

Най-богатият човек в света Илон Мъск ще бъде съден за 258 милиарда $ от вложител в криптовалутата Dogecoin, който го упреква, че ръководи пирамида.

В жалбата си, подадена във федерален съд в Манхатън, ищецът Кийт Джонсън твърди, че Мъск, компанията му за електрически коли Tesla Inc (TSLA.O) и компанията му за галактически туризъм SpaceX популяризират Dogecoin и изкуствено покачват цената на валутата, единствено с цел да я оставят по-късно да падне.

Мъск е основен изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX.

" От 2019 година ответниците са знаели, че Dogecoin няма стойност, но са траяли да предизвикват Dogecoin да печели от търговията си ", се показва в жалбата, цитира Ройтерс.

" Мъск употребява своя фундамент като най-богатият човек в света, с цел да ръководи и манипулира схемата на пирамидата на Dogecoin за облага и развлечение. "

Жалбата също по този начин обобщава мнения от милиардерите Уорън Бъфет и Бил Гейтс, които слагат под въпрос цената на криптовалутата.
 Dogecoin
Dogecoin

Адвокатът на Джонсън не разяснява, какви съответни доказателства има или чака да има неговият клиент, които потвърждават, че Dogecoin е ненужен и обвиненият е управлявал пирамидална скица.

Джонсън желае да бъде неразрешено на Мъск и фирмите му да разпространяват Dogecoin и арбитър да разгласи, че търговията с Dogecoin е хазарт според федералните и нюйоркски закони.

В жалбата се споделя, че разпродажбата на Dogecoin е почнала, когато Мъск взе участие в шоуто на NBC " Saturday Night Live ", назова Dogecoin " шумотевица ".

Dogecoin е криптовалута, като Bitcoin или Ethereum - макар че е доста друга, от която и да е от тези известни монети. Dogecoin в началото е основана, най-малко частично като безгрижна смешка за крипто запалянковци и е получила името си от в миналото известен мем.

През май 2021 година Dogecoin се повиши до връх от $0,68, в съпоставяне със стойност от малко под едно пени при започване на годината. Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск беше най-малко отчасти виновен за големия напредък, откакто назова Dogecoin обичаната си криптовалута. До средата на 2021 година Dogecoin се нареждаше измежду първите пет криптовалути по обща пазарна капитализация.

Оттогава цената на Dogecoin внезапно падна, достигайки дъното от към $0,11 през март 2022 година, все пак остава измежду 20-те най-хубави криптовалути по пазарна капитализация.[**sorce_name**]

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР