Най-богатият човек в света Джеф Безос, шеф на компанията за

...
Най-богатият човек в света Джеф Безос, шеф на компанията за
Коментари Харесай

Джеф Безос представи апарат за кацане на Луната

Най-богатият човек в света Джеф Безос, началник на компанията за интернет търговия ”Амазон ” и на галактическата компания ”Блу произход ”, съобщи във Вашингтон желанието си да взе участие в новото завземане на Луната, представяйки план за галактически уред, който през 2024 година ще може да транспортира до там транспортни средства и съоръжение, съобщи Агенция Франс Прес.
" Това е " Блу мун " ( " Синя луна " ) ", разгласи Безос по време на показване, до момента в който завесите се отдръпваха, разкривайки първообраз в естествена големина на уред за кацане на Луната с тегло над три тона празен и 15 тона зареден с гориво. " Блу мун " ще може да прави меко кацане на лунната повърхнина с потребен товар от 3,6 тона и от 6,5 тона в по-голямата си версия.

За апарата е създаден неповторим мотор - Би И 7 (BE-7), показва ТАСС. " Това е необикновен уред и той ще стигне до Луната ", съобщи Безос, представяйки макета. Той изясни, че планът се създава от три години.

" Блу муун " стои върху четири крайници. В горната част на апарата има пространство, където ще се намира транспортираното съоръжение - принадлежности и инсталация за научни проучвания, четири дребни лунни роувъра, а след време и модул с обикновено налягане, предопределено за хора.

В средата на апарата се намира огромен кълбовиден контейнер за гориво (втечнен въглерод). Целта екацане на южния полюс на Луната, където има замръзнала вода. От водата би могло да се създава водород, който ще се употребява като гориво за проучване на Слънчевата система.

Според документ, публикуван от " Блу произход ", първото кацане на Луната е набелязано за 2024 година - датата, избрана преди по-малко от два месеца от държавното управление на Доналд Тръмп за завръщане на астронавти на Луната, като измежду тях се чака за първи път да има и жена. " Можем да помогнем този период да бъде спазен. Време е да се върнем на Луната, само че този път, с цел да останем ", съобщи Безос.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР