Най-богатият азиатец в света вече не е собственикът на Reliance

...
Най-богатият азиатец в света вече не е собственикът на Reliance
Коментари Харесай

Нов китаец на върха в класацията за най-богат азиатец - Джун Шаншан

Най-богатият азиатец в света към този момент не е притежателят на Reliance Industries Ltd. Мукеш Амбани. Той беше преместен от върха от незнайния до неотдавна отвън Китай Джун Шаншан, заяви Блумбърг.
Нетното положение на Джун се е нараснало със 70,9 милиарда $ през 2020 година до 77,8 милиарда $, което го прави 11-я по в света, демонстрират данни на Bloomberg Billionaires Index. Неговото благосъстояние е и едно от най-бързо насъбраните в историята и е още по-забележително като се има поради, че е едва прочут отвън Китай.
 След пандемията: Китай изпреварва Съединени американски щати като най-голяма стопанска система до 2028 година След пандемията: Китай изпреварва Съединени американски щати като най-голяма стопанска система до 2028 година
Пандемията на ковид и нейните стопански последствия ще оказват помощ на Китай да надмине Съединени американски щати и да стане най-голямата стопанска система в св...
Джун дължи триумфа си на два несвързани между тях бранша. Той направи производителя на ваксини Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co. обществена компания през април м.г., а няколко месеца по-късно неговата компания за бутилирана вода Nongfu Spring Co. стана едно от най-горещите листвания в Хонконг. От дебюта си насам акциите на Nongfu нарастнаха със 155%, а тези на Wantai – с над 2000%.
Вече вторият най-богат азиатец Мукеш Амбани към момента е исполин в бранша на технологиите и електронната търговия. Неговото положение набъбна през 2020 година с 18,3 милиарда $ до 76,9 милиарда $. Джун, който е на 66 години, не се занимава с политика и бизнесът му не е обвързван с никое от другите огромни богати фамилии в Китай, което изяснява за какво той е прочут и като „ Самотния вълк “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР