Най-богатия българин Васил Божков се радва на нова придобивка, с

...
Най-богатия българин Васил Божков се радва на нова придобивка, с
Коментари Харесай

Васил Божков яхна „Майбах” за 1,5 милиона лева! Колата-чудо издържа атака с гранати

Най-богатия българин Васил Божков се радва на нова облага, с която събира любопитни и завистливи погледи из улиците на София, научи HotArena.

Хазартният крал се изръси с 1,5 милиона лв. за неповторим модел Мерцедес Майбах ”, фабрично брониран в завода на „ Даймлер  Бенц ” в Канада по самостоятелна поръчка.

Тузарското возило, което е с дължина от над 5 метра е пристигнало в България в средата на месец май, като Васил Божков е чакал лимузината му да бъде създадена повече от 3 месеца, писа „ Уикенд “.

Бронираният „ Мерцедес Майбах ” на боса на „ НОВЕ холдинг ” е определян като най-защитеният граждански брониран автомобил в света . Лимузината е със отбрана на равнище VR10, което ще рече, че возещите се в нея биха оживели даже под обстрел с патрони със стоманена вътрешност. Автомобилът устоя дори на офанзива с граната . Салонът на поръчковото возило е екипиран със система против пожар, както и със ресурс от въздух за 6 часа при химическа офанзива. Макар преди дни Васил Божков да бе засечен от кореспондент на „ Уикенд ” самичък да ръководи новия си майбах, лимузината му е с автоматизирана бариера сред лидера и задните седалки. Телевизори, мини бар, сейф, масажираща и мултимедийна система са единствено част от глезотиите, на които се радва хазартния необут.

Возилото му е снабдено със специфични гуми, които устоят на пукотевица с „ Калашник ” , само че би трябвало да се сменят на всеки 12 месеца. Цената единствено на гумите на автомобила е 60 000 лв. – по 15 бона за всяка

Иначе индустриалната цена на бронирания „ Мерцедес Майбах ” на Васил Божков е 700 000 евро, само че най-богатия българин е платил в допълнение още към 50 000 евро , с цел да бъде оборудвана лимузината му с безусловно всички екстри, които се заплащат в допълнение.

Известно е, че Божков постоянно кара самичък лимузината си, само че пък за сигурността му бдят най-малко 4 телохранителя. Те ескортират боса си с два джипа . Разправят, че охранителите на милионера в никакъв случай не се возят с началника си в неговия автомобил, защото мецената предпочитал да води самичък диалозите си по мобилния телефон, без да бъде слушан от своите гардове. За значими настоятелен диалози предприемача употребявал сателитен телефон, както и устройство, което криптирало връзката му.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР