Най-богатите страни в света не успяват да се държат като

...
Най-богатите страни в света не успяват да се държат като
Коментари Харесай

Най-богатите страни трябва да се държат като възрастни в борбата с климатичната криза

Най-богатите страни в света не съумяват да се " държат като възрастни " и да работят задоволително твърдо, с цел да изпълнят задачите за ограничение на световното стопляне , избрани в Парижкото съглашение за климата. Това разгласи някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери, представен от " Ройтерс ".

Кери, който беше първи американски посланик при ръководството на президента Барак Обама и беше водещ състезател в посредничеството за подписване на Парижкото съглашение от 2015 година, съобщи, че страните от Г-20 изостават от проектите за понижаване на излъчванията и финансовите обещания за бедните страни , вместо да слагат висока летва за световни дейности по отношение на климата.
 Борбата за климата преди бедността и тероризма в целите на европейците
Борбата за климата преди бедността и тероризма в целите на европейците

Всеки трети българин приоритизира битката със обществената изолираност и бедността

" Тежестта пада значително върху Г-20 да се държат като възрастни, както би следвало да го вършат огромни страни ", настоя Кери в коридорите на срещата на Организация на обединените нации за климата в Мадрид, имайки поради групата на най-развитите стопански системи в света.

" Ние сме на сериозен стадий във връзка с изоставането (от нашите цели) и отсъствието на американско водачество е един от съставените елементи ", разкритикува Джон Кери актуалната американска администрация, ръководена от Доналд Тръмп, който изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение.

Министрите на околната среда от над 190 страни дойдоха в Мадрид за частта на високо ниво от договарянията на Организация на обединените нации за климата COP25, където държавни чиновници ще поемат щафетата от техническите специалисти в договарянията по нерешени въпроси към Парижкото съглашение, с цел да бъде лимитирано повишението на междинната международна температура в диапазона сред 1,5 и 2 градуса по Целзий до края на века.
 Климатичната рецесия се задълбочава, а договарящите в Мадрид
Климатичната рецесия се задълбочава, а договарящите в Мадрид " играят на политика "

Защитават си националните интереси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР