Най-богатите руснаци вече понасят загуби от санкциите, които им бяха

...
Най-богатите руснаци вече понасят загуби от санкциите, които им бяха
Коментари Харесай

От какво се лишиха руските олигарси заради войната на Путин?

Най-богатите руснаци към този момент понасят загуби от глобите, които им бяха наложени след началото на спора в Украйна. Инвестициите им се обезценяват, дворците, яхтите и частните им самолети в Европа и Съединени американски щати се конфискуват. Това е единствено дребна част от вредите, които би трябвало да понесе съветският бизнес поради продължаващата война.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2180
Алексей Мордашов се счита за най-богатия съветски предприемач. Натрупал е положението си от рандеман на стомана, която в този момент не може да изнася нито в Европа, нито в Щатите. Сега на мушка са частният му аероплан, последно видян край Сейшелите и две яхти, регистрирани на Кайманските острови.

Изчислява се, че от началото на войната Мордашов би трябвало да е изгубил близо 6 милиарда $. Това е близо два пъти по-голяма сума от недостига, заложен в бюджета на България за тази година, оповестява БТВ.

Със своя аероплан ще се раздели Игор Шувалов, някогашен вицепремиер и ръководител на Руската банка за развиване, която беше изключена от интернационалната SWIFT система.  Британският „ Гардиън “ споделя, че частният аероплан е бил употребен повече от брачната половинка му за полети из Европа и за участия в надпревари на породата корги. Семейството към този момент е със наказания от Съединени американски щати и Европа и няма да може да продължи с тези пътувания.

„ Форбс “ прави оценка, че съветските олигарси са вложили 1 милиард и 200 милиона $ в парцели из Европа и Съединени американски щати. Заради глобите бизнесменът Алишер Усманов, да вземем за пример, няма да може да посещава двата си двореца във Англия, единият от които от XVI век.

Усманов към този момент не е и притежател на най-голямата в света яхта, тъй като, съгласно източници от промишлеността, тя е била арестувана в Германия. Тя носи името „ Дилбар “, разполага с 25-метров басейн и е оценена на 600 милиона $. Самият Усманов дефинира европейските наказания като „ несправедливи ”.

Опозиционните деятели настояват, че президентът Путин е най-богатият мъж в Русия, само че какъв брой е изгубил от глобите не е ясно. Знае се, че за ръководството на федерацията той получава 118 000 евро на година, че има остарели коли и дребен апартамент в Москва.

Неофициално положението му се пресмята на над 200 милиарда $ в акции, парцели и сметки. Собствеността на суперяхтата „ Грейсфул “ е приписвана на него, а при започване на спора тя е била видяна да напуща в незнайна посока пристанище в Хамбург.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР