Най-богатите инвеститори и бизнес лидери на Америка често са във

...
Най-богатите инвеститори и бизнес лидери на Америка често са във
Коментари Харесай

Къде живеят най-богатите хора в САЩ?

Най-богатите вложители и бизнес водачи на Америка постоянно са във фокуса на публичното внимание. Питайки се къде живеят те, постоянно си представяме просторни извънградски имения с многочислени екстри или първокласни мезонети със спираща дъха панорама в скъпи квартали, чиято легенда се носи от десетилетия.

Само 5-има от най-богатите американци живеят в огромните градове и то не в обичайно богатите квартали, както би се очаквало. Оказва се, че вместо в шикозните Бел Еър и Сохо, най-заможните поданици на Америка в действителност живеят покрай финансовите региони на града.

С изключение на дребен частен остров, двайсетте места, където живеят най-богати хора, предстоящо са в Калифорния и Ню Йорк, а множеството от тях се намират в влиятелни извънградски региони.

Но когато става дума за огромни градове като Бостън, Лос Анджелис, Сан Франциско и Ню Йорк, местоживеенето на най-заможните предстоящо съответствува с финансовия център на града.

Бизнес регионът на Лос Анджелис - Сенчъри сити заема челно място, изпреварвайки популярните Холивуд, Бевърли Хилс и Бел Еър. Същото важи и за финансовите региони на Сан Франциско и Бостън, където също живеят голям брой богаташи.

Най-богатият адрес в Ню Йорк, който бе най-богатият му през 2016 година, е домът на Фондовата борса (Уолстрийт) и Федералния запас. Отново бизнес квартали, а не изключителни жилищни региони със славно минало.

Ако богатите на Америка изберат да живеят в град, а не в пространно крайградско имение или на частен остров, те населяват финансов регион - регион, който обичайно приютява огромните международни банки и консултантски компании.

Всеки, който в миналото е посещавал финансов регион, знае, че това надалеч не е част от културните центрове на града. Населени с костюмари денем и постоянно спокоен като гробище през нощта, тези зони наподобяват любопитен избор хората с най-високи заплати в Америка. Какво ги примамва там?

Наплив към финансовите региони

 

 Снимка 351926

Източник: Zillow

 

Лицата, живеещи във финансовите региони, евентуално са финансови служащи, изключително капиталови банкери, които работят доста дълги часове. Те са подготвени да платят доста, с цел да живеят покрай мястото, където се намират офисите им.

" Финансовите квартали в огромните градове също са просто скъпи места, точка ", твърди Ралф Маклафлин, създател и основен икономист на Veritas Urbis Economics.

В промишленост, която разчита на разпростиране на знанията, става належащо групиране в едно пространство, което усилва разноските за земя и пространство.

Но не всички специалисти са съгласни с това мнение. Някои считат, че хората, живеещи във финансовите региони, евентуално не работят в тях.

" В Ню Йорк да вземем за пример споделяме финансовия регион поради историята му, а не тъй като там се намират множеството от финансовите компании ", показва Грант Лонг, старши икономист в StreetEasy, отбелязвайки, че множеството банки са се преместили в региона на Мидтаун Манхатън.

" Мисля, че кварталът е доста по-разнообразен, в сравнение с обичайно е бил по отношение на заетостта ", споделя Лонг.

През последните години бизнес кварталите съществено се реконструират, предлагайки повече жилищни благоприятни условия, в сравнение с в предишното. Докато новите постройки във финансовия регион на Ню Йорк са рядко срещани, старите забележителни здания се трансформират в първокласни жилища с 24-7 улеснения, които да притеглят богати експерти.

Подобна е обстановката и на Западното крайбрежие, където Сенчъри сити вкарва отвесния метод на живот в Лос Анджелис с планове като Century Plaza Towers - 2 двойни 46-етажни жилищни здания, ограждащи преустроения хотел Century Plaza.

Много от тези богати експерти може да са милениали. Те биха могли да са част от тези заможни млади експерти, които избират градския живот пред къщите в предградията.

" Милениалите, които явно са огромна част от актуалната работната мощ, порастват и стигат до интервал в кариерите си, когато имат огромна покупателна дарба. Те от ден на ден избират градовете пред предградията и към момента нямат деца, което ги прави по-гъвкави и способни да живеят в в действителност гъста среда ", изяснява Лонг. / money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР