Най-богатите хора на света са 2153 души. Те имат повече

...
Най-богатите хора на света са 2153 души. Те имат повече
Коментари Харесай

Малко над 2000 души имат повече пари от 60% от хората на планетата

Най-богатите хора на света са 2153 души. Те имат повече пари от 60% от популацията на планетата. Броят на милиардерите се е удвоил през последното десетилетие. Това са част от констатациите в най-новия отчет на благотворителната организация "Оксфам ".

2153 милиардери имат повече пари от най-бедните хора, взети дружно, които през предходната година са били 4 милиарда и 600 милиона души.

В същото време безплатният или ниско заплатен труд на дамите и девойките всяка година способства три пъти повече за международната стопанска система, в сравнение с софтуерната промишленост. Това се показва в годишния отчет на "Оксфам ", който обичайно се разгласява тъкмо преди форума в Давос, съобщи Българска национална телевизия.

Акцент в отчета е неравенството. То визира в най-голяма степен дамите поради дискриминиращата икономическа система, показват специалистите. 42% от дамите по света не могат да имат платена работа, тъй като би трябвало да поставят грижи за други хора в фамилията.

Макар и оспорван от някои икономисти, отчетът сочи, че в случай че богатите платят налозите си, средствата могат да бъдат употребявани за чиста вода, опазване на здравето и по-добри учебни заведения за хората в най-неравностойно състояние.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР