Най-богатите хора на планетата са останали незасегнати и дори са

...
Най-богатите хора на планетата са останали незасегнати и дори са
Коментари Харесай

Най-богатите остават незасегнати и дори са станали по-силни в резултат на пандемията

Най-богатите хора на планетата са останали незасегнати и даже са станали по-силни вследствие на пандемията, сочи годишният отчет за неравенствата по света на неправителствената организация Оксфам (Oxfam), представен от Франс прес. В документа още веднъж се насочва апел за облагане на благосъстоянията като част от битката с " вируса на неравенствата ".

Хилядата най-богати хора в света са възстановили благосъстоянията си от преди пандемията единствено за девет месеца, до момента в който на най-бедните може да им бъдат нужни повече от 10 години, с цел да се възстановят от икономическото отражение на ковид, показва организацията в отчета, оповестен в деня на откриването на Световния стопански конгрес (СИФ) в онлайн формат, който ще продължи до петък.

В международен проект благосъстоянието на милиардерите даже се е нараснало с 3,9 трилиона $ сред 18 март и 31 декември 2020 година, акцентира Оксфам, основавайки се на данни на " Форбс " и Креди сюис (Credit Suisse).

В Съединени американски щати милиардерите са натрупали най-вече, следвани от Китай и Франция, където най-големите богаташи са прибавили близо 175 милиарда евро.

Заради мощния скок на неравенствата организацията се базира на апелите на икономистите Тома Пикети и Габриел Зукман за увеличение на налозите на най-богатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР