Най-богатите домакинства произвеждат между 36 и 45 процента от замърсяването

...
Най-богатите домакинства произвеждат между 36 и 45 процента от замърсяването
Коментари Харесай

Гутериш за борбата с климатичните промени: Правителства и бизнес лидери лъжат, че правят нещо

Най-богатите семейства създават сред 36 и 45 % от замърсяването с въглерод в международен мащаб. Това демонстрира теоретичен отчет на Междуправителствената експертна комисия към Организация на обединените нации за климатичните промени.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш упрекна държавни управления и бизнес средите, че " лъжат " за напъните си за преодоляване на измененията в климата.

„ Някои държавни управления и бизнес водачи споделят едно нещо, а вършат друго. Казано просто - те лъжат. И резултатите ще са пагубни “, съобщи Гутериш във видеообръщение, което беше публикувано по едно и също време с отчета на Организация на обединените нации, в който се разказва по какъв начин да се избегне най-лошият сюжет по отношение на въздействието на световното стопляне.

В него се споделя, че светът би трябвало да спре използването на въглища, нефт и газ до 2050 година, с цел да се овладее стоплянето. Ограничаване на световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий наподобява непостижимо и светът е на път към пагубно стопляне от 3,2 градуса, предизвестяват още учените.

Човечеството има по-малко от три години, с цел да спре увеличаващото се замърсяване с въглерод, се сигнализира в отчета. Максимумът на излъчванията би трябвало да се доближи преди 2025 година, след което да падне внезапно, с цел да бъде повишението на температурите до два градуса.

На кръстопът сме и решенията, които вземем в този момент могат да обезпечат уместно за живот бъдеще, споделят учените, подготвили отчета.

Източник: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР