Най-богатата жена в Китай – 36-годишната Ян Хуейян, която притежава

...
Най-богатата жена в Китай – 36-годишната Ян Хуейян, която притежава
Коментари Харесай

Китайка спечели 2 млрд. долара за четири дни

Най-богатата жена в Китай – 36-годишната Ян Хуейян, която има контролния пакет акции от Country Garden Holdings, е спечелила над 2 милиарда $ в първите дни на 2018-а година, оповестява „ Блумбърг ”. Към 5 януари положението й се е нараснало до 25,6 милиарда $, а към 9 януари към този момент възлиза на 28 милиарда $. Хуейян съумя да откри място в челната петица на най-богатите хора в Китай и зае 29-о място в класацията на милиардерите на „ Блумбърг”.

Най-богатият гражданин на Китай е създателят на Alibaba Group Джак Ма (48,2 милиарда долара), на второ място е основателят на Tencent Ма Хуатенг (44 милрд.), на трето— ръководителят на Съвета на шефовете и максимален акционер в China Evergrande Group Ху Ка Ян (39,3 млрд.), на четвертом — притежателят на Dalian Wanda Group Уан Дзиенлин (28,7 млрд.).

Най-богатият човек в света съгласно класацията на „ Блумбърг” е основателят на Amazon Джеф Безос, чието положение се прави оценка на 105 милиарда $. В първите седем дни на новата година той е добавил 4,71 милиарда $ към парите си.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР