Най-близките съюзници на САЩ атакуваха администрацията на президента Доналд Тръмп

...
Най-близките съюзници на САЩ атакуваха администрацията на президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

САЩ в изолация на срещата на Г-7 в Канада

Най-близките съдружници на Съединени американски щати нападнаха администрацията на президента Доналд Тръмп за налагането на цени върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, Канада и Мексико по време на срещата на Г-7, съобщи Ройтерс.

Американският финансов министър Стивън Мнучин бе засипан от рецензии от финансовите министри и шефовете на централните банки на седемте страни членки, шест от които са обект на американските мита.

Новите мита оказаха отрицателно въздействие и върху напъните на Съединени американски щати за намиране на поддръжка в битката с нечестните търговски практики на Китай, в миг, в който министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос е на аудиенция в Пекин за договаряния, целящи предотвратяването на комерсиална война сред двете най-големи стопански системи на планетата.

Финансовият министър на Япония Таро Асо дефинира дейностите на Съединени американски щати като „ надълбоко възмутителни “ и съобщи, че рядко се случва на срещите на г-7 една страна да е против всички останали, само че сега обстановката със Съединени американски щати е такава. Японските производители на стомана и алуминий заплащат митата за импорт в Съединени американски щати още от 23 март.

Канадският външен министър Кристия Фрийланд съобщи, че митата са „ наложени под фалшиф предлог, че ще подсигуряват националната сигурност на Съединените щати. ”

На срещата на Г-7, която се организира в канадския курорт Уислър, Британска Колумбия, канадският финансов министър Бил Морно обясни на Мнучин, че е „ неуместно да се счита, че Канада може по някакъв метод да бъде риск за сигурността на Съединени американски щати “.

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер от своя страна разяснява, че Мнучин е безусловно изолиран по въпроса за митата и дефинира срещата като „ Г-6+1 “, при която шестте страни показват „ цялостно недоумение “ на американското решение да се дестабилизира световната стопанска система.

„ Трябва да намерим метод да се измъкнем от тази обстановка. Тази позиция бе изразена ясно от всички и мисля, че даже Мнучин е склонен “, сподели немският финансов министър Олаф Шолц

Мнучин, който е считан за един от по-умерените членове на кабинета на Тръмп, съобщи, че може да се наложи въпросът да бъде позволен от водачите на Г-7 на идната среща на върха в Квебек през идната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР