Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. за храна от

...
Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. за храна от
Коментари Харесай

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. бонус през април

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за обществено подкрепяне през април. Остава и добавката от 50 лева, оповестява БНР.
Правителството се отхвърли от желанието си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.
Става въпрос за близо 392 хиляди души. Списъкът с тези хора ще бъде възложен на Агенцията за обществено подкрепяне от Национален осигурителен институт.
Националният секретар на КНСБ Ася Гонева сподели, че синдикатът приветства решението да се обезпечат средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, защото това е щяло да затрудни реализацията им, изключително в по-малките обитаеми места.
„ Одобряваме този метод.Той изначално беше добър като план. Единственият подробност е, че щеше да бъде по-трудно, в случай че в действителност беше осъществен през ваучери. Това, което е самобитна помощ за поддръжка на потреблението – 120-те лв., ще бъде раздадено през Агенцията за обществено подпомагане”, сподели тя.
Относно упреците, че парите за храна са избирателен ход Гонева показа: „ Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, значимото е за нас, за КНСБ е значимо, че хората ще получат тези пари, най-много те имат потребност да ги получат”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР