Най-бързо се увеличават регистрираните случаи между 15 и 29 г.,

...
Най-бързо се увеличават регистрираните случаи между 15 и 29 г.,
Коментари Харесай

Вторият пик на COVID-19 у нас дойде с голяма изненада

Най-бързо се усилват записаните случаи сред 15 и 29 година, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Те се ускоряват доста през предходната седмица, когато бяха регистрирани общо рекордните 1 498 случая. От тях новорегистрираните позитивните хора на тестванията за COVID-19 до 29 година са 30%. Такъв дял са и тези над 50-годишна възраст, като при тях се регистрира равномерен спад, излиза наяве от телевизионно предаване.

Доктор Савина Стоицова е измежду епидемиолозите, които вършат анализите на обстановката у нас – в помощ на специалистите от щаба и в държавното управление. Сред главните аргументи за увеличението на болните намира рухването на множеството ограничавания.

"Държавата отвори доста ограничения, динамичността на контактите се усили доста и това има своя резултат върху цифрите. Всяка област сега има своята история в разпространяването - на някои места е доста огромно, на някои места не е, на някои места има огромни лечебни заведения, на други - няма, т.е. не можеш да пускаш изцяло огромни ограничения на всички места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР