Най-бързо расте обаче интересът към конзолата Nintendo SwitchПерсоналните компютри са

...
Най-бързо расте обаче интересът към конзолата Nintendo SwitchПерсоналните компютри са
Коментари Харесай

РС-тата са предпочитана гейминг платформа за разработчиците

Най-бързо пораства обаче ползата към конзолата Nintendo Switch

Персоналните компютри са най-предпочитаната платформа от разработчиците на игри (източник: CC0 Public Domain)

Повечето разработчици са заинтригувани най-силно от основаване на игри за лични компютри. Според проучване на английската компания UBM, две трети (66%) от разработчиците сега приготвят нови геймърски заглавия за районен съд.

Персоналните компютри са най-предпочитаната платформа от разработчиците на игри, като изпреварват мобилните iOS и Android платформи (38%). Следват конзолите за игри PlayStation 4 (31%) и Xbox на Microsoft (28%).
още по тематиката
В проучването на UBM са взели участие 4 хиляди разработчици. В последната година най-бързо пораства обаче ползата на разработчиците към платформата Nintendo Switch, сочат резултатите от изследването.

Ако през 2018 година игри за Nintendo Switch са създавали 12% от разработчиците, в този момент това вършат 19%. В същото време понижава ползата към създаването на игри с виртуална (VR) и допълнена (AR) действителност, както и за мобилни устройства.

Около 16% от участниците в проучването създават сега игри за актуалното и бъдещето потомство геймърски платформи, само че близо половината (46%) са ангажирани извънредно с настоящото потомство платформи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР