Най-актуалните сървърни системи на Intel се базират на трето поколение

...
Най-актуалните сървърни системи на Intel се базират на трето поколение
Коментари Харесай

За малкия и среден бизнес: сървър „по мярка” от Intel


Най-актуалните сървърни системи на Intel се базират на трето потомство процесори Xeon Scalable
(снимка: Intel)

Малките и междинни компании у нас към този момент могат да се снабдят с висок клас сървър, който е „ скроен по самостоятелна мярка ” съответно за другите им потребности. Това стана допустимо с въвеждането на стратегия за локално сглобяване на маркови сървъри на Intel, при която се употребяват шасита и съставни елементи от ИТ колоса, съчетавани по лична поръчка от сертифицирани асемблатори и с следваща поддръжка непосредствено от международната компания.

Навярно най-голямото предизвикателство за дребния и междинния бизнес в ерата на дигитализацията е неналичието на запас за поддържането на личен ИТ отдел. Затова системите и приложенията би трябвало да са лесни за боравене, семпли, да не изискват специфични умения – или в случай че изискват, експертите да се намесват рядко. И в това време е безусловно належащо системите да са сигурни и надеждни.

Подобна обстановка постоянно е поставяла известни ограничавания при закупуването на техника. И в случай че софтуерът значително разрешават еластичност, при хардуера постигането ѝ е мъчно. С особена мощ това се отнася за обслужващите сървъри. Марковите машини са сигурни и надеждни, само че нерядко конфигурацията им включва съставни елементи, които може да не са нужни на съответната компания. Асемблираните машини постоянно са „ по размер ”, само че не са напълно маркови.

Intel трансформира играта

Картината внезапно се промени с стартирането на стратегия за асемблирани маркови сървъри от международния производител Intel. Като оставим настрани добре познатите ни процесори Core за настолни и мобилни компютри, Intel се гордее и със своите сървърни чипове от семейството Xeon Scalable, чието трето потомство към този момент е на пазара, и на които се базират най-актуалните сървърни системи на компанията.

Добрите асемблатори знаят, че производителната и постоянна компютърна настройка зависи в също толкоз огромна степен и от останалите съставни елементи като дънна платка, шаси, зареждане, RAID и мрежови контролери. Затова въпросът „ можем ли да притежаваме сървър, напълно създаден от Intel ”, е напълно обоснован, а неговият отговор е безапелационен: да.

Асемблатори и крайни клиенти могат конфигурират сървър, напълно създаден от Intel
(снимка: Intel)

Благодарение на формалния дистрибутор на сървърните артикули на Intel у нас – АСБИС България – всички компании могат сами да изберат и поръчат нужния им сървър, по лична мярка. Те могат да го поръчат непосредствено или пък да се извърнат за помощ към асемблатор, който да им помогне в дефинирането на конфигурацията.

Маркова машина по самостоятелна настройка

Предлаганите конфигурации са машини от висок клас, при които дизайнът, направата, съвместимостта и качеството на съставените елементи са безкомпромисни. На процедура цялата система се доставя непосредствено от Intel и включва процесори и памет.

При прибавяне на SSD дискове на компанията, остава да бъдат инсталирани само твърди дискове от желания производител, в случай че това е належащо. Това може да се случи още при, където на склад има огромно многообразие от подобаващи модули и съставни елементи от водещите снабдители на хардуер в света.

За задачата е създаден. В него са показани най-актуалните системи, основани на процесори Xeon Scalable 2-ро и 3-то потомство, като съвместимостта при избора е 100% обезпечена.

Онлайн инструментът поддържа два метода при избор на мечтаната настройка:

Освен това е разполагаем и лист на съвместимите операционни системи и спомагателен хардуер. Така може да се „ съшие ” допустимо най-стабилна настройка, която да работи обезпечено безпроблемно в дадената среда. При избор на съответен артикул на Intel в листата автоматизирано могат да бъдат изведени всички съвместими съставни елементи – от GPU, до RAID и мрежови контролери, дискове и други

„ Помощ от другар ”

За множеството дребни и междинни бизнеси може да е по-лесно да се извърнат към експерт за конфигурирането на сървъра „ по размер ”. Това „ скрояване ” могат да извършат всички регистрирани сътрудници на АСБИС. Те имат достъп до доста по-сложен и обстоен, от който непосредствено могат да създадат поръчка.

Онлайн инструментът разрешава избор на настройка по вид на сървъра и приложение на сървъра
(снимка: Intel)

Тъй като проектирането на добра сървърна настройка изисква високо равнище на подготвеност, то в конфигуратора за експерти е налична и онлайн поддръжка непосредствено от експерти на Intel. Те имат на практика наблюдения на особеностите на компании от другите браншове и бизнес-ниши от целия свят. Затова са в положение да оказват помощ за избора на най-адекватното решение.

Поддръжка и опция за тествания

Всички сървърни конфигурации на Intel се оферират в България с 3-годишна гаранция, която може да бъде удължена до 5 години. В случай на механически проблем потребителите още веднъж могат да разчитат на експерти непосредствено от Intel.

Наред с това АСБИС България предлага на заинтригуваните и демонстрационна машина, която образно да показа качествата на сървърите на марката. Ценното в тази ситуация е, че всяко дружество може да тества работата на стремежи Intel сървър в собствен личен сюжет на ползване, вграждайки машината непосредствено в осведомителната си инфраструктура, с цел да се види по какъв начин действа и дали дава отговор на упованията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР