Най-актуалните модели телефони, които ще бъдат предпочитани от следващия един

...
Най-актуалните модели телефони, които ще бъдат предпочитани от следващия един
Коментари Харесай

Следващите 1 милиард продадени телефона няма да са смартфони

Най-актуалните модели телефони, които ще бъдат желани от идващия един милиард консуматори в света, няма да са смарт телефони и няма да са създадени от пазарни водачи като Samsung, Huawei или Apple. Всъщност това даже не са смарт телефони.

Милиони хора, които употребяват интернет за първи път в живота си - поданици на страни от Кот д " Ивоар до Индия и Индонезия - се свързват към мрежата посредством нов тип устройства, които костват малко - нещо от порядъка на 40-50 лв. - и имат физическа клавиатура. Машинките наподобяват на тогавашните телефони на Nokia.

Те са компактни, побират се елементарно в джоба, имат физически бутони и пъстър екран, а батерията им устоя няколко дни. Предлагат интернет посредством евтини цени за мобилни данни и имат някои базови приложения наред с опцията за позвънявания и изпращане на известия.

Телефоните с интелигентни функционалности са един от най-бързоразвиващите се и минимум познати сегменти в промишлеността на мобилните телефони. Те са метод някои от най-бедните хора по света да употребяват интернет. Но освен.

Спад на пазара на смарт телефони

Глобалните продажби на смарт телефони са на път да доближат своето " плато " - това положение на пазара, когато са достигнати оптимален брой консуматори, а продажбите към този момент не се усилват стремглаво всяко последващо тримесечие. Вместо това продажбите са съвсем равни през другите интервали.

Цените им пък стопираха да понижават и се задържаха към равнището от 300 $, с леки разлики в другите интервали.

Междувременно обаче продажбите на телефони с интелигентни функционалности порастват. Те дори са се утроили до към 75 милиона от 2017 година насам, съгласно изследователската компания Counterpoint. Очаква се тази година да бъдат продадени към 84 милиона сходни устройства.

Фактори

Докато мрежовите оператори стартират да построяват 5G технологии, към 3,4 милиарда души по света остават без какъвто и да е достъп до интернет, съгласно " We Are Social " - друга изследователска компания. Повечето тези хора към този момент употребяват обичайни мобилни телефони, които нямат интернет. Това значи, че елементарно могат да създадат преход към устройства с сходна форма, способни да реализират високоскоростни уеб връзки.

Цената също има значение. За доста от жителите на страни като Филипините или Индия месечният приход е от порядъка на 80 $. Как, освен това състояние, би могъл човек да си купи устройство за 300 $? Джаджа за 20 $ е надалеч по-приемливо.

Предпочитат ги и доста хора, които не се усещат " на ти " с технологиите и странят от типичните смарт телефони. Телефоните с интелигентни функционалности не са единствено евтини, само че имат и физически клавиатури, които не плашат като сензорните екрани.

Не на последно място такива устройства биват търсени и от консуматори, които се усещат " пренаситени " от умните свойства на каква ли не смарт-техника.

Към това наложително би трябвало да се спомене и друга отличителна линия - батериите на сходни машинки устоят дни наред, което е скъпо за мнозина, изключително тук-там, където токът постоянно прекъсва.

Компромисът

Какъв е компромисът против ниската цена? Устройствата нормално имат по-бавни и по-малко мощни съставни елементи. Камерите им са базови, с дребна разграничителна качества и недобри цветове. Екраните са дребни, мъчно е да се гледа филм.

Но всичко това пък способства за по-дългия им живот на батерията. Също по този начин има и по-малко приложения - постоянно те са авансово конфигурирани и не може да се прибавя нищо повече.

" Търсенето на надеждни и налични технологии продължава да нараства " по целия свят, споделя Цезар Сенгупта, вицепрезидент на самодейността на Гугъл " Следващият милиард консуматори ", представен от Уол Стрийт Джърнъл. Според него, телефоните с интелигентни функционалности оферират портал за идващия милиард консуматори към по-модерни и налични технологии.

Всички производители бързат

Категорията на евтините телефони бързо набира известност и от ден на ден производители напират да влязат в нишата. По-често това са локални производители или, по-точно казано, асемблатори, които единствено сглобяват телефоните локално, употребявайки обичайни съставни елементи. Така се резервира ниската цена.

Разпознавайки капацитета на телефоните с умни функционалности да дадат интернет достъп на идващия милиард консуматори, световните софтуерни компании бързат да предложат нещо на този пазар.Сред тях са и Фейсбук, и Гугъл, и Twitter. Миналата година Гугъл влага 22 милиона $ в създаването на KaiOS - операционна система за телефони с умни функционалности.

Приблизително 370 милиона устройства се чака да бъдат продадени през идващите три години. Това са 28 милиарда $ - привлекателна опция за фирмите за хардуер, програмен продукт и услуги, споделя Counterpoint.

Източник TechNews.bg
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР