Най-актуалната виртуална валута Bitcoin покори нов връх и вече се

...
Най-актуалната виртуална валута Bitcoin покори нов връх и вече се
Коментари Харесай

Bitcoin е свръхзвуков - надмина $10 000 и гони нови рекорди

Най-актуалната виртуална валута Bitcoin покори нов връх и към този момент се търгува за над 10 000 $ на всички тържища и показатели, свързани с нея. Предвид темповете на повишаване, тя може да доближи 11 000 $ още в границите на днешния или утрешния ден.

Криптовалутата бележи невъобразим напредък, като се увеличи с 900% от началото на 2017 година , а цената й набъбна с 1/5 единствено през последните няколко дни. Това е най-големият растеж измежду всички класове активи по света.

Напук на рецензиите, че е балон, bitcoin е същински шлагер и притегля от ден на ден вложители. Откритите сметки в една от най-големите платформи за търговия с криптовалутата - Coinbase съвсем се утроиха през миналата година, достигайки 13.3 млн.

 Как Северна Корея печели от bitcoin?
Как Северна Корея печели от bitcoin?

Криптовалутата оказва помощ на Пхенян да избегне глобите

300 000 нови консуматори са се записали в нея единствено през празниците около Деня на благодарността в Съединени американски щати.

Виртуалната валута е в дълготраен бичи тренд, подхранван от търговия на азиатските тържища, a покачването й се чака да притегли още институционални вложители. Само за последния месец bitcoin e поскъпнал с повече от 4500 $ .

Създадена пред 2009 година, на криптовалутата бяха нужни 834 дни, с цел да доближи цена от 1000 $ през август 2011 година След още 1270 дни тя се увеличи до 2000 $ през май 2017 година През идващите месеци растежът беше необикновен, с цел да доближи и надмине днешните 10 000 $.

 Русия не разрешава Bitcoin
Още една огромна стопанска система не разрешава Bitcoin

Използването им води до безпричинно високи опасности

Bitcoin e все по-разпространен и се търгува по целия свят, печелейки доверие от Зимбабве до Южна Корея. Централните банки го наблюдават все по-внимателно, а някои от тях даже основават свои виртуални валути.

Цената на криптовалутата бе подкрепена в последните месеци от решението на най-големия оператор за продан на деривати в света CME Group да стартира да предлага фючърси за bitcoin.

Досега институционалните вложители стояха настрани от виртуалната валута, смятайки я за прекомерно нестабилна, прекомерно рискована и прекомерно комплицирана с цел да влагат парите на други хора в нея.

 Bitcoin покори нов връх, става част от най-големия борсов фючърс
Bitcoin покори нов връх, става част от най-големия борсов фючърс

Kриптовалутата става все по-надежден актив, цената й занапред ще пораства

" Обещанията за фючърси на bitcoin, които отварят вратата на институционалните пари, са презареждане на цената ", сподели Чарлс Хайтър, създател на уеб страницата за разбор на криптовалутата Cryptocompare.

Общата пазарна стойност на всички виртуални валути е над 300 милиарда $ , като повече от половината от тях са дело на bitcoin. Очаква се до края на годината цената му да продължи да се подвига, като съгласно някои специалисти може да доближи 12 000 $ или даже повече.

" Бъдещето на Bitcoin към момента е несигурно; тя е изправена пред същите съществени механически провокации, с които се сблъсква от години и среща мощна конкуренция от по-нови, по-сложни блокчейн вериги. Но даже и да се срине, е явно, че bitcoin към този момент е общоприета ", съобщи Сол Ледерер, блокчейн шеф в американската компания LOOMIA.

 Експерт: Bitcoin може да удари $40 000 в края на 2018-а
Експерт: Bitcoin може да удари $40 000 в края на 2018-а

Криптовалутата към този момент се приближава до $10 000
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР