Най-активните играчи срещу “Лукойл-Нефтохим се възползват от формалната истерия срещу

...
Най-активните играчи срещу “Лукойл-Нефтохим се възползват от формалната истерия срещу
Коментари Харесай

Рафинерията “Лукойл-Нефтохим” е изключително апетитна за придобиване

Най-активните играчи против “Лукойл-Нефтохим ” се възползват от формалната нервност против съветския петрол, имайки за цел придобиването на рафинерията. Това написа във Facebook профила си журналистката Калина Андролова.

Публикуваме поста на Андролова без редакторска интервенция:

“Рафинерията “Лукойл-Нефтохим “ е извънредно апетитна за придобиване и най-активните играчи против „ Лукойл-Нефтохим “ въобще не търсят някаква измислена икономическа правдивост. А осъзнават насилствената смяна на енергийните транспортни коридори за Европа и упорстват да се възползват от формалната нервност против съветския петрол, като опитат да придобият рафинерията. Използват класическия прийом, който се употребява в такива случаи – систематичен тормоз от страна на страната, медийно оклеветяване и непрекъснато възпрепятстване на естествената активност на компанията.

Вече сме виждали това и при други външи притежатели на бизнеси тук, които са безусловно изгонвани от нашите вътрешни хищници. Унищожаването на пазарната среда, потреблението на институциите като бухалка за изземване на бизнеси създава в благата ни татковина забележителни форми на политически и стопански крах. Вече сключихме контракт с Турция, с който желаеме да получаваме съветски газ през турската система. По отношение на рафинерията в Бургас се движим по пътя на Италия, където преди да бъде продадена рафинерията, страната беше поела ръководството. Ако в „ Лукойл-Нефтохим “ бъде въведен държавен шеф, за което толкоз доста упорстват някои партии, е прекомерно допустимо инфраструктурата на рафинерията да бъде употребена единствено за хранилища и претоварване на нефтопродукти. И от кое място ще дойдат тези нефтопродукти? Отговорът е: от Турция. Кой е най-големият вносител на петрол в Турция?! Русия, несъмнено. Тоест политическата ни власт доста скоро ще сложи България в цялостна взаимозависимост от доставките на газ, на бензин и дизел, а след затварянето на въглищните централи и на електрическа енергия от Турция. И ще го направи с ясното схващане, че взе участие някъде по веригата с персонални и частни стопански изгоди ”, написа Андролова във Facebook.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР