Навярно няма човек, който поне веднъж да не е гледал

...
Навярно няма човек, който поне веднъж да не е гледал
Коментари Харесай

Как Леонардо ди Каприо едва не изгуби ролята си в Титаник

Навярно няма човек, който най-малко един път да не е гледал целеустремено или на инцидентен принцип, минавайки из телевизионните канали, " Титаник " - американската драма, основана по действителен случай и първият филм с 1 милиард $ доходи. Едва ли и някой може да си показа други артисти с изключение на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет в функциите на Джак и Роуз, предаде life.dir.bg. 

Оказва се обаче, че тяхното присъединяване в огромната продукция надалеч не е било несъмнено. " Титаник ", излязъл на екран през 97-а и режисиран от Джеймс Камерън, е едно от най-престижните кинематографични творби в историята.

Размишлявайки върху първичната си среща с актьорите, години по-късно режисьорът споделя за списание " GQ " по какъв начин Лео съвсем е щял да загуби ролята си, а тази на Роуз надали би била изиграна от Кейт. Притеснението на Камерън било, че в случай че я избере за облика на героинята, това ще е " най-мързеливото кастинг решение в света ". Въпреки това се съгласява да се срещне с нея. В края на срещата мнението му е опровергано и е уверен, че тя е " фантастична ". Филмовият талант обаче имал известни подозрения по отношение на арогантността на Ди Каприо, проявена по време на кастинга.

За срещата си с артиста той споделя: " Беше занимателно. Стоях в конферентната зала, очаквайки да се срещна с Леонардо. Всички дами от офиса също се бяха събрали, тъй като чакаха да го видят. "

Без подозрение бъдещият Джак очаровал всички, само че пристигнал ли е моментът за идната среща, нещата почнали да вървят надолу.

" Лео пристигна няколко дни по-късно, аз бях подготвил камера, с цел да запиша видеото. Той не знаеше, че ще се явява на прослушване. Мислеше, че идва, с цел да се запознае с Кейт ", споделя Камерън. Режисьорът предложил да отидат в прилежащата стая, с цел да прочетат двамата артисти фрагменти реплики и да бъдат записани.

Ди Каприо едвам тогава схваща, че би трябвало да чете за ролята, т.е. да се яви на същинско прослушване за нея: " Искаш да кажеш, че аз чета? О, аз не чета ", е реакцията му.

В отговор награденият с " Оскар " режисьор му стиска ръката, като му благодари, че е пристигнал. Лео бързо осъзнава какъв брой е огромен залогът: " Чакай, в случай че не чета, няма да получа ролята? Просто по този начин? "

В отговор Камерън дава да се разбере, че за такава огромна продукция, която ще отнеме години на ангажираност, не може да си разреши да вземе неверно решение за кастинг. И твърдо декларира: " Или ще четеш, или няма да получиш ролята ". Ясно и малко.

Въпреки първичното си отвращение, Лео въпреки всичко се съгласява да опита с четене. Според Джеймс той е носил " атмосфера на негативизъм и отчаяние " досега, в който камерата не е почнала да работи. Все отново въпросът за екранния тест е значим, тъй като режисьорът желае да види химията сред него и Кейт, която по това време към този момент е подписала контракт за ролята на Роуз.

Веднага след репликата " деяние " на Камерън, настъпила забележителна промяна - Ди Каприо безпроблемно влезнал в облика на Джак и сцената оживяла.

Режисьорът разказва блестящо смяната, като изяснява, че лицето на Кейт Уинслет е светнало от неспокойствие и като че ли безоблачен лъч е пробил тъмните облаци. В този основен миг, той без подозрение схванал: " Леонардо е индивидът. "

Номинираният единадесет пъти за " Оскар " - " Титаник " си остава завладяващо и прочувствено въздействащо изображение на един надълбоко драматичен миг от историята. Невъзможно е да споменем този филм, без да си представим облиците на Роуз и Джак, вечно запечатани в съзнанието ни като квинтесенция на любовта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР