Навсякъде по света преди избори от някои от участниците в

...
Навсякъде по света преди избори от някои от участниците в
Коментари Харесай

Небивалиците на Борисов: истината лъсва все по-ясно

Навсякъде по света преди избори от някои от участниците в тях могат да се чуят измислици и неистини. Има обаче страни, където този вид участници съумяват да вдигнат толкоз звук, че напряко заглушават останалите гласове. България е измежду тях.
Все по-далеч от действителността
Особеното на сегашната акция за идните предварителни избори е, че в тази роля са влезнали най-голямата (поне засега) партия и по-специално нейният водач. В една или друга степен разпространението на небивалици постоянно е било негова отличителна линия. Сега обаче, пробвайки се да наложи някакъв собствен прочит на събитията, той сякаш надминава себе си.
„ Искат да съборят изборите и да продължат в изискванията на еднолична тирания. ”
" Единствената причина за промяната на шефовете на службите за сигурност е разкриването на шпионските мрежи на Русия. Оттук нататък никой в никакъв случай в България няма повече да разкрие съветски шпиони. "
" Така е било 1944 година. Аз съм се чудил по какъв начин е станало, а то тъкмо по този начин е станало: избили са елита на нацията и по-късно - айде 45 години комунизъм. Това сега се пробват да създадат. ”
„ Така сме паднали под турско иго, един по един са падали градовете ни и другите не са се притичали на помощ. "
 Бакалов: Друг народ да е, до момента да ги е изхвърлил с камъни след толкоз разкрития Бакалов: Друг народ да е, до момента да ги е изхвърлил с камъни след толкоз разкрития
Мафията на власт (все още - с овладени локални управляващи, прокуратура, институции) пищи - комунистите идат! Предават ни на Путин! Нямат с...
Каква е задачата и ще бъде ли реализирана
Да се проучват и опровергават сходни измислици е обидно, тъй като с изключение на изцяло неуместни те са и извънредно цинични. А е и излишно, тъй като в тях могат да повярват единствено отчайващо заслепени и непоправимо откъснати от действителността хора.
Целта на създателя им пък е ясна - да се изкара жертва (любим негов похват), тотално да разбърка обстоятелства, полезности, ориентири и да баламоса всеобщото схващане, с цел да се вкопчи и да задържи някак си изплъзващата му се власт. Този път обаче, коства ми се, няма да е толкоз елементарно да се реализира тази цел.
Защото небивалиците му провокират по-скоро подигравка и омерзение, отнесени от засилващия се поток скандални обстоятелства за неговото ръководство. Факти, които вършат все по-ясна картината на превзетата страна и потъпканата правда. На институциите (от прокуратурата и спецслужбите до така наречен самостоятелни регулатори), които вместо да работят в публичен интерес, работят като бухалки в ръцете на частни ползи. Факти, които вършат все по-видими схемите за източване на обществени запаси, проведен обир и злоупотреби с власт (от заемите, раздавани от ББР, през „ Автомагистрали ” и ЕСО, до издигнатия с български милиарди съветски „ Турски поток ”). Все по-видима става и безпределната безочливост на обслужващите тези схеми „ калинки ”, окопани надълбоко по другите етажи на властта.
Все по-изнервен
 Как Рашков вади меч на Борисов Как Рашков вади меч на Борисов
Ако живеехме в древен времена, дейностите на силовия вицепремиер Бойко Рашков щяха да бъдат оправдани с думите на Йов 19:29: “...
Много от тези обстоятелства са от дълго време известни (а някои от тях и разказани в дребното останали свободни медии). Сега обаче те доближават до доста по-широк кръг от хора. Все повече са тези, които осъзнават, че досегашният министър председател напълно не е жертва, а таман противоположното. Че същинските жертви са хората, сложени според от локални партийни наместници и дерибеи, рекетираните и заграбени бизнеси и, в края на краищата, всички данъкоплатци. Паралелно с тези процеси насажданият от предходното ръководство боязън ще се изпарява от ден на ден и повече.
Заради всичко това задачата на досегашния министър председател да задържи властта посредством усърдно разпространение на небивалици е все по-трудно постижима. И по тази причина той наподобява все по-изнервен.
Но не е в положение да смени тактиката и затъва все по-дълбоко в нея. Небивалиците към този момент работят против него и в интерес на съперниците му. Колкото повече неистини се натрупват, толкоз по-ясно лъсва истината. А създателят им наподобява все по-нелепо. И противоположното - на неговия декор съперниците му стартират да наподобяват по-сериозни и смислени.
 
Автор : Ясен Бояджиев,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР