Навремето Владимир Ленин беше написал една брилянтна статия, озаглавена Лев

...
Навремето Владимир Ленин беше написал една брилянтна статия, озаглавена Лев
Коментари Харесай

Кривото огледало

Навремето Владимир Ленин беше написал една брилянтна публикация, озаглавена " Лев Толстой като огледало на съветската гражданска война ". Тя е разтърсващ разбор на цялото творчество на класика и по какъв начин то е като платно, което отразява всички несъгласия, проблеми, фантазии и драми на съветското общество в тези бурни и мъгливи години.
Днес в България ни е нужен анализатор като Ленин, с цел да напише сходен опус, само че към този момент със заглавие " Делян Пеевски като огледало на българския евроатлантизъм ".
Пеевски реализира трансформацията на десетилетието пред очите ни. От един елементарен народен представител, който не можеше да бъде забелязан на работа през днешния ден той се трансформира в основния състезател на Сглобката, в смазочното масло на ръководството и в действителния, подмолен, тъмен и горист министър председател.
Той е всеприсъствен и няма тематика, която да подмине. Тези дни ни увери, че до Коледа България ще се сдобия с промени в Конституцията. Междувременно пусна язвителна позиция до " премиера " Николай Денков, че с онлайн съвещания сняг не се чисти и разпореди министрите да напущат кабинетите и да вървят при бедстващите хора.
На всеки политически ъгъл сянката на Делян Пеевски дебне и е подготвена да даде изявление/заповед/коментар, с цел да могат медиите през целия ден сладострастно да предъвкват мъдрите директиви.
Но тъй като депутатът от Движение за права и свободи е огледало на процесите в нашето общество, би трябвало да сме признателни, че го има. Защото неговото наличие в центъра на властта през днешния ден ясно разкрива механизмите на подмолната политика и действието на паралелната страна. Пеевски не просто беше изпран от тези, които направиха кариера, с цел да го плюят и сатанизират. Те го институционализираха, дадоха му цялата власт в ръцете и го трансфораха в топ-кадровика на властта.
Това е сразяващ цинизъм. Тези, които бродеха като зомбита по жълтите павета и упорстваха за нов морал и страна с правила, мигновено влязоха под чаршафите с Пеевски, щом това им даде ключ към министерствата и ръководството.
Ето това си имаме като обстановка през днешния ден. Делян Пеевски е ходещ билборд на българския евроатлантизъм. Той е похитил речника, посланията, арогантността и лицемерието на умните и красивите и през днешния ден ги обстрелва от допустимо най-правоверните позиции.
На целият този героичен декор огромният отсъстващ е българския народ. На него му е отредена ролята на политически воайор на противоестествената примес от която ни забъркаха това ГМО-управление. Народът може единствено да гледа с учудване и да вижда по какъв начин на фона на безкрайни рецесии, парламентарни престрелки, дребни интрижки и медийно оливане, неговите лични проблеми са натикани в някое мазе, където никой няма да ги огледа.
И може би е време да кажем истината. Делян Пеевски=Кирил Петков=Бойко Борисов. Всички са неотличими в кривото огледало в което попаднаха...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР