Навреме да се поставят забранителни, предупредителни и информационни табели, за

...
Навреме да се поставят забранителни, предупредителни и информационни табели, за
Коментари Харесай

Жените-социалистки с призив към институциите и общините за безопасно детско лято

Навреме да се слагат забранителни, предупредителни и осведомителни табели, с цел да не се стига до нежелани последствия
Жените-социалистки в старозагорска област излязоха с апел към институциите и общините за обезпечаване на безвредно лято за децата. Те упорстват „ да се обезпечи предпазена и здравословна среда – приоритет на общинските тактики и стратегии за протекция на децата. Изпълняването им стартира с даването на пълноценна информация по разнообразни канали за деца и родители по отношение на зоните за игри, охраняемите водни обекти, безвредните открити кътове и спортни площадки “, сочи Позиция на Областния съвет на Обединението на жените-социалистки, призната на съвещание във връзка данните на разнообразни отчети за летните опасности и запазване здравето и живота на децата.

Активистките се надяват, че институциите навреме ще слагат забранителни, предупредителни и осведомителни табели, сочещи рестриктивните мерки за къпане в неохраняеми водоеми, правила за прилагане на басейни, работно време, следене всекидневно за чистотата на водата, инструкции за досегаемост в планинските местности, проекти за деяние при незабавни обстановки и така нататък, с цел да не се стига до нежелани последствия, пострадвания и случки с непредвиден край.

„ Обръщаме се към летните академии, читалищата, детските центрове и спортните клубове в старозагорска област, които действат по време на ваканцията, да беседват с подрастващите за вярното придвижване на велосипедисти, на водачи на самостоятелни електрически транспортни средства и двуколесни транспортни средства с оглед запазване здравето и живота на децата “, съобщи ръководителят на Обединението в област Стара Загора Петя Александрова.

Жените са уверени, че опазването им и обезпечаването на безвредна почивка е резултат от обединените старания на държавни институции, локална власт и гражданско общество, с подчертаната роля на виновното родителство, превантивната активност и навременната налична информация. „ Любимият сезон на дребни и огромни деца и възпитаници, който стартира от през днешния ден, крие опасности навън, носещи паника на околните, изключително на тези с задължения, непозволяващи да бъдат покрай тях. Не оставяйте без наблюдаване, контрол и грижа децата! “, молят от Обединението.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР