Навръх тазгодишния Световен бъбречен ден – 14 март 2019 г.

...
Навръх тазгодишния Световен бъбречен ден – 14 март 2019 г.
Коментари Харесай

Нефролози от ВМА преглеждат безплатно в Световния бъбречен ден

Навръх тазгодишния Световен бъбречен ден – 14 март 2019 година /четвъртък/, нефролозите от ВМА ще съветват гратис. Вратите на Клиниката по нефрология ще бъдат отворени за пациенти, които желаят да си създадат профилактичен обзор, от 9 до 12 часа.

Направление от персоналния доктор не е належащо. Прегледите в клиниката обаче ще се правят единствено след авансово записване на тел. 02/922 51 73, сред 12 и 14 часа. 

Бъбречни проблеми има всеки осми българин, сочи тревожната статистика. Коварното при тези болести е, че дълго време могат да се развиват без признаци, до момента в който не настъпят съществени затруднения. Затова рекомендацията към пациентите е постоянно да си вършат проучвания и профилактично да търсят консултация със експерт.  

Световният бъбречен ден се отбелязва от 2006 година насам, като през 2019 година световната акция е под надпис: " Здрави бъбреци за всеки и на всички места ”. Акцент е предварителната защита на хроничната бъбречна непълнота, която предизвиква гибелта на 2.4 млн. души всяка година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР