Навръх Сурва две кукерски групи се сбиха в Земен. Има

...
Навръх Сурва две кукерски групи се сбиха в Земен. Има
Коментари Харесай

След масов бой между кукерски групи жена загуби бебето си, ранен е 16-годишен младеж

Навръх Сурва две кукерски групи се сбиха в Земен. Има потърпевши, измежду които бременна жена, която загуби бебето си. Ранен е и 16-годишен юноша. Задържан е 50-годишен мъж, за който има данни, че е инициирал и независимо провел нападението. Боят е бил в действителност нечовечен, като съгласно очевидци е имало и хора, изпаднали в безсъзнание. Нападателят е арестуван. Ивайло и Роберто са двама от четиримата потърпевши, които застанаха пред камерата на NOVA, с цел да опишат за случилото се.

„ След празника Сурва се събрахме с част от групата и празнувахме. От другата група започнаха да блъскат по вратата и да чукат по прозорците. В Земен Сурва е разграничена на две групи. С Роберто излязохме да забележим какво се случи. Когато се демонстрирах – бях ударен непосредствено в лицето, паднах на земята и започнаха да ме ритат. Изпаднах в безсъзнание ”, съобщи Ивайло в ефира на „ Здравей, България ”.

По думите на Роберто той бил ударен два пъти в лицето от нападателя му. „ След това бях спретнат вътре в къщата, а хора, които излезли на открито по-късно, пробвали да разтърват биещите се. 16-годишен юноша и приятелката на Ивайло, които му оказваха първа помощ, също пострадаха от мъжа, който ни атакува. Има и още един потърпевш – Мартин ”, акцентира той.

Ивайло сподели, че е бил изнесен безусловно на тил от 16-годишния Николай, откакто примрял. „ Бременната ми другарка, която се пробвала да ме отбрани, пострада. Нападателят е единствено един. Казва се Калин ”, уточни мъжът.

Според пострадалите боят зародил поради спор за чанове, които са част от костюмите на кукерите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР