Навръх Сурва две кукерски групи се сбиха в град Земен.

...
Навръх Сурва две кукерски групи се сбиха в град Земен.
Коментари Харесай

Бременна жена и 16-годишен младеж пострадаха след масов бой

Навръх " Сурва " две кукерски групи се сбиха в град Земен. Четирима са пострадали, измежду които и бременна жена. Ранен е 16-годишен юноша. Задържан е 50-годишен мъж, за който има данни, че е инициирал и независимо провел нападението. Боят е бил в действителност нечовечен, като съгласно очевидци е имало и хора, изпаднали в безсъзнание. Нападателят е арестуван. Ивайло и Роберто са двама от четиримата потърпевши, които застанаха пред камерата на NOVA, с цел да опишат за случилото се.

Всичко се случва поради спор сред две групи, подбуден от спор за систематизиране на чановете. 

" След празника " Сурва " се събрахме с част от групата и празнувахме. От другата група започнаха да блъскат по вратата и да чукат по прозорците. В Земен " Сурва " е разграничена на две групи. С Роберто излязохме да забележим какво се случи. Когато се демонстрирах – бях ударен непосредствено в лицето, паднах на земята и започнаха да ме ритат. Изпаднах в безсъзнание ", съобщи Ивайло.

По думите на Роберто той бил ударен два пъти в лицето от нападателя му. 

" След това бях спретнат вътре в къщата, а хора, които излезли на открито по-късно – пробвали да разтърват биещите се. 16-годишен юноша и приятелката на Ивайло, които му оказваха първа помощ, също пострадаха от мъжа, който ни атакува. Има и още един потърпевш – Мартин ", акцентира той.

Ивайло сподели, че е бил изнесен безусловно на тил от 16-годишния Николай, откакто примрял. 

" Бременната ми другарка, която се пробвала да ме отбрани, пострада. Нападателят е единствено един. Казва се Калин ", уточни мъжът.

От болничното заведение в Перник прецизираха, че Грета е била с неразвиваща се бременност и плодът не е умрял в резултат на ударите против нея. А повода за багра е остарял спор за чановете в Земен сред формалната група на града и тази на арестувания Калин Кръстев.

" Като се разделихме той взе всички чанове, единствено на мене останаха най-големите – 18,19,20 и 21-ви номер като звънци. И аз ги дадох на моя наследник да ги носи тая година. И може би повода е, че като ги е видял на моя наследник, решил да се бие ", посочи Георги Александров.

От прокуратурата в Перник показаха, че е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на телесни повреди на повече от едни лице по хулигански подбуди.

" Всеки да си пази децата, даже когато ги праща на празник. Защото не може като се прибереш да го видиш цялото пребито, смачкано от пердах. Нито го е хранил, нито го е поил, нито му е купувал облекла ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР