Навръх Рождество Христово в старозагорското градче Павел баня коледарските групи

...
Навръх Рождество Христово в старозагорското градче Павел баня коледарските групи
Коментари Харесай

Млад коледар предложи брак навръх Коледа

Навръх Рождество Христово в старозагорското градче Павел баня коледарските групи извършиха дългогодишната традиция за този край и се събраха на централния площад в града, с цел да изгонят злите сили. С обичайните си песни и облечени в национални носии, те назоваха жителите и гостите на курортния град за здраве, благодат и благополучие през новата 2022 година.

След като извършиха репертоара си, коледарите направиха и страхотна изненада - със специфични песни край коледната елха 20-годишният коледар Иван Курочкин от Павел баня предложи брак на своята другарка Ивелина Николова от Казанлък. Тя сподели заветното " да " , а младата двойка бе шумно приветствана и поздравена с крясъци " Горчиво! ", съобщи кореспондент на.

Събраните от празничната нощ средства коледарите подариха за благотворителни дела - близо 1000 лв. отидоха за потребностите на църквата в Павел баня, както и за коледния базар, който тази година също събира пари за построяването на спортна площадка за хора с двигателни увреждания.

Пълният площад с посетители отблизо и надалеч съумя да види и дребният воин на общината - 5-годишният Станислав Дончев, за който ви разказахме неотдавна - припомнете си неговата история ТУК. Детето мина сполучлива интервенция на крайници в Турция и се завърна на родна земя, а през днешния ден дружно с татко си също пешее коледни песни на сцената. Сред коледарите бяха и известният състезател Георги Рабухчиев, както и обичаният артист Христо Пъдев.

Автор и фотоси: Ивайло Илиев.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР