Навръх рождения си ден пилотът на Ауди Даниел Абт бе

...
Навръх рождения си ден пилотът на Ауди Даниел Абт бе
Коментари Харесай

Дисквалифицираха победителя от Формула Е след спорен казус

Навръх рождения си ден водачът на Ауди Даниел Абт бе дисквалифициран от втория кръг на сезон 2017/18 във Формула Е в Хонг Конг, откакто пресече карирания байрак пред всички за първи път в шампионата. Причината за наказването бе противоречие сред баркодите на MGU модула в електрическия болид и този, въведен в техническия паспорт на автомобила.


След дисквалификацията победител стана Феликс Розенквист от Махиндра Рейсинг, до момента в който Мортара и водачът на Ягуар Мич Еванс също напреднаха с едно ходило. Тимът оспорва наказването, само че безрезултатно и Дани бе заставен да се сбогува с първите си 25 точки на 25-ия си рожден ден. Той се движеше втори за по-голямата част от надпреварата, зад стартиралия от полпозишън Едоардо Мортара, който три обиколки преди финала се завъртя и разреши да бъде изпреварен.



Победата на Абт щеше да бъде дебютна и за шефа на тима Алан Макниш – победител от " 24-те часа на Льо Ман " на тази му позиция.

Първото съревнование в Хонг Конг бе извоювано от Сам Бърд от Държавна сигурност Върджин, макар наложено наказване за погрешно изпреварване в питлейна. Световният първенец Лукас ди Граси финишира и в двете надпревари отвън топ 10 – надлежно на 14-а и 17-а позиции. Основният му съперник в последните сезони – Себастиен Буеми - също срещна проблеми и остана 10-и и 11-и в двете поредни надпревари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР