Навръх Коледа е починал именитият гинеколог и създател на първата

...
Навръх Коледа е починал именитият гинеколог и създател на първата
Коментари Харесай

Отиде си именитият гинеколог и създател на първата частна болница в Бургас доц. д-р Михаил Михайлов

Навръх Коледа е умрял именитият гинеколог и основател на първата частна болница в Бургас доцент доктор Михаил Михайлов, оповестиха неговите сътрудници.

" С голяма болежка Ви оповестяваме,че на 25.12.22 г.ни напусна доцент доктор Михаил Михайлов, дм., безрезервен доктор, дълготраен учител и академик. Автор на голям брой научни изявления в чужбина и в страната. През годините са въведени 7 от препоръчаните от него методики в акушеро- гинекологичната процедура.Член на Европейската асоциация по АГ и член на Българското сдружение по акушерство и гинекология. Съучредител и уредник на научни конференции по акушерство и гинекология с национално и интернационално значение, провеждани годишно в гр. Китен. Със своя теоретичен труд " Професионален риск при бременни дами от регион с интензивно развита нефтохимическа индустрия " дава своя принос за запазване на майчиното здраве - дамите в детеродна възраст да бъдат изведени от рисковите производства и да бъдат пренасочени към други звена. Дългогодишен началник на АГ бранш към сегашната УМБАЛ Бургас - Родилно, Гинекологично поделение и Патология на бременността, и Областен съветник по АГ. Създава първата частна болница в гр. Бургас през 1999 г - Многопрофилна Акушеро-гинекологична болница,,Ескулап ", с съществена активност акушер- гинекологичната патология. През последните години болничното заведение е трансформирано в Медицински център " Клиника доцент Михайлов ", на който остана началник до гибелта си.

Поклонението ще се състои на 03.01.23 година от 12 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк - гр.Бургас. ", написаха сътрудниците му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР