Навръх Гергьовден в центъра на София се проведе парадът за

...
Навръх Гергьовден в центъра на София се проведе парадът за
Коментари Харесай

В София се проведе парадът за Деня на храбростта и Българската армия

Навръх Гергьовден в центъра на София се организира парадът за Деня на храбростта и Българската войска. Показани бяха 1000 военни и над 50 танкове, бронетранспортьори, гаубици и колекционерски ретро машини от Втората международна война, съобщи NOVA.

Парадът се организира към храм-паметника " Александър Невски ". Кулминацията на събитието бе демонстрацията на авиацията.

" Малко са страните, съхранили своето име, религия и език през многовековни превратности и тествания и, в случай че през днешния ден България е една от тях, то е тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово ". С тези думи президентът и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев стартира словото си пред строените стотици представители на Българската войска на жълтите павета в центъра на София точно на Гергьовден.

" Летописите пазят безброй победи на войската ни. И в най-тежките дни на тествания, когато други са бягали от отговорност, българският боец е бил последната саможертвена бариера в отбрана на държавността. Затова за българина армията постоянно е била знак на чест и смелост, героизъм и държавност. След десетилетия на пренебрежения българската войска би трябвало да заеме почтено място в нашето общество и в системата на българската държавност. И това ще стане ", безапелационен бе президентът. " Чест и популярност за Българската войска и за всички славни българи. Честит празник на хората с пагони! Да живее България! ", приключи словото си президентът Румен Радев.

В Националния военноисторически музей има Ден на отворените порти. В празничния ден посетителите могат да прегледат гратис най-новата галерия в музея – „ На борда на флотската история “, отдадена на 140-ата годишнина от основаването на Военноморските сили на Република България. Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР