Навръх Деня на родилната помощ и Бабинден кметът на община

...
Навръх Деня на родилната помощ и Бабинден кметът на община
Коментари Харесай

Кметът на Ракитово ориса бебета да раснат здрави и умни

Навръх Деня на родилната помощ и Бабинден кметът на община Ракитово Костадин Холянов тържествено даде имена на децата, родени през 2018 година в родопското градче. Ритуалът събра десетки родители, баби и дядовци в огромната зала на Образцово национално читалище “ Будилник,1898 “ в Ракитово, а измежду гостите бяха и ръководителят на Общинския съвет Нина Димова и зам.-кметът Цанко Молов. Кметът ритуално даде име на всяко от бебетата, измежду които има такива красиви имена като Дея, Лиляна, Владимир, Иван, Явор, Божидар, Мирослава, Краси, Денис и други и им пожела като пораснат да станат лекари, архитекти, банкери, юристи, учители и други специалности.

Общинска администрация бе подготвила както всяка година дарове за „ бабинчетата “, а кметът им пожела здраве и благополучие и да имат късмет в живота си, с цел да се осъществят сполучливо. Г-н Холянов връчи подарък и на Евдокия Димова, майката на първото родено през 2019 година бебе. Малката Елиза, чийто татко е италианецът Дженаро Кочола, е проплакала на 7 януари в 9,37 ч. в болница “ Здраве “ във Велинград в ръцете на доктор Радичев.

На сцената в читалището най-младата майка от предходната година Дияна Кошериева поля вода на акушерката Нели Стамболиева, а тя пожела следващата година да се родят повече деца. От името на всички баби привет сервира Николина Левтерова. С осъществявания на две национални песни дамите от Певческа група “ Горски здравец “ към Клуба на пенсионера в Ракитово с началник маестро Никола Янев-Чоли поздравиха гостите в залата. По данни на работа “ ГРАО “ в община Ракитово през предходната година в Ракитово са се родили 102 деца, а в общината-186.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР