Навръх Богоявление, руският президент спази традицията и се потопи в

...
Навръх Богоявление, руският президент спази традицията и се потопи в
Коментари Харесай

Владимир Путин се потопи в ледена вода за Богоявление

Навръх Богоявление, съветският президент съблюдава традицията и се потопи в ледените води край Москва. Ритуалът бе изпълнен при температура на въздуха от минус 20 градуса по Целзий, предават международните организации.
68-годишният държавен глава влезе по сини бански във воден басейн пред огромен транспарантен мразовит кръст, всичко в близост - покрито със сняг. Той се потопи целият три пъти под вода, като всякога преди този момент се кръстеше, демонстрират фрагменти, публикувани от съветското президентство. Кремъл посочи, че с къпането в ледена вода се отбелязва един от най-важните християнски празници - Христовото кръщение.
 Путин вечно Путин вечно
Русия стартира 2021-а година с нова конституция, ново държавно управление и ново репресивно законодателство. И всичко това с една-единствена це...
Днес в Русия, Сърбия и други православни страни се отбелязва Богоявление по остарял жанр. На 19 януари десетки хиляди руснаци се потапят в изсечени в леда дупки в езера или реки, чествайки кръщаването на Исус Христос в река Йордан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР