Навръх 55-ия си рожден ден на гост на Светослав Иванов

...
Навръх 55-ия си рожден ден на гост на Светослав Иванов
Коментари Харесай

Таня Богомилова: Аз съм голям инат, гоня си нещата докрай

Навръх 55-ия си рожден ден на посетител на Светослав Иванов и предаването " 120 минути " бе именитата Таня Богомилова. Плувкинята, която е единственият олимпийски първенец (Сеул '88) на България в този спорт, описа за началото на кариерата си. Богомилова уточни като съществена причина за постигнатите триумфи своите дебелоглав и упоритост.

" Аз бях много буйно дете, бясно. Постоянно играех по улиците футбол с момчетата. Моите родители, по-скоро майка ми е " отговорна " за това. Записа ме на плуване, защото живеех в " Красна поляна " и басейнът бе до нас близко. Аз ходех и на гимнастика. Гледаше свободното ми време да е запълнено, да има някакъв контрол. Даже ходех и на акордеон. От него бягах. Имаше такава преживелица, че отиде при преподавателя да го попита и той - " Тя Таня не е идвала от един месец ". Аз лъжех майка ми. Тръгвах с акордеона, оставях го и си играех. Така разбра тя, че не ходех на акордеон. И в гимнастиката не можех да се оправя, защото бях много слаба и трябваше да върша някакви набирания, а не можех. И във водата доста не желаех, тъй като ми беше доста студено. Бях кльощава, слабичка, само че трябваше да понасям нещо. По малко, по малко и навлезнах ", показа плувкинята.

" Спомням си тогава беше Олимпиадата. Марк Шпиц и Корнелия Ендер взеха доста медали. Това са моите идоли. Казах си: " Боже, желая и аз да се кача горе на стълбичката и да чуя българския химн! "

" Аз съм огромен дебелоглав, доста упорит човек, изключително в спорта. Гоня си до дъно нещата "

" В момента всички родители вършат едни неточности. Прекалено доста се вживяват в това детето им, в случай че е надарено, на момента, в този момент, да стане най-хубавото. Просто би трябвало да изчакат и последователно да стане това нещо, с възрастта... Много е елементарно в детска възраст всички да дават резултати. Говоря за всички спортове. Трябва да се работи деликатно и последователно, с цел да се доближи тъкмо върховата възраст, която е при мъжете и при дамите. Това е една неточност, която самите родители вършат, навлизат в работата на треньора. Бъркат се, схващат ", сподели Богомилова.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР