Наводненията в Пекин убиха най-малко 33 души, след като северен Китай беше ударен от тайфуна Доксури

...
Длъжностни лица казват, че бурята и последвалите наводнения от дни
Коментари Харесай

Длъжностни лица казват, че бурята и последвалите наводнения от дни на проливен дъжд са засегнали близо 1,3 милиона души, като планинските западни покрайнини на града са едни от най-лошите засегнати райони.

Според държавните медии около 59 000 домове са се срутили, а други 147 000 са повредени. Около 100 моста също са повредени, заедно с пътища, което възпрепятства спасителните усилия.

Повече от 15 000 хектара (37 000 акра) обработваема земя са наводнени, предизвиквайки опасения за потенциални огнища на болести по културите и животните.

Министърът на земеделието Tang Renjian призова местните власти да засилят мерките за предотвратяване и контрол на огнища на големи болести, причинени от мъртви животни, вредители и насекоми.

Изображение: Мъж гази през наводнени води в наводнена ферма за царевица близо до Zhuozhou

Ся Линмао, заместник-кмет на Пекин, междувременно предупреди, че може да отнеме до три години за възстановяване на щетите от наводненията.

Голяма част от северната част на страната остава застрашена от необичайно силни валежи, докато други части на Китай също претърпяха тежки наводнения, отчасти от въздействието на тайфуна Доксури.

Провинция Хъбей, точно до Пекин, претърпя едни от най-големите наводнения в региона.

Жена, спасена от наводнение от мъж, който не мога да плувам

Една местна метеорологична станция каза миналата седмица, че валежите са възлизали на 1003 mm (3,3 фута) през тридневния период от събота (29 юли) до понеделник (31 юли).

< p>Валежите в провинцията са средно 605 mm (1,9 фута) годишно.

В Zhuozhou, югозападно от Пекин, в провинция Hebei, около 125 000 души, евакуирани в резултат на наводнението, започнаха да се връщат домовете им с наводнения, които намаляват.

Изображение: Жителка на Zhuozhou премества шкаф с баща си в дома на родителите си след наводнение

Прочетете повече:
Страхове от дефлация в Китай, тъй като цените падат рязко
Китайската зоологическа градина отрича мечките й да са хора в костюми

Спасителна операция се провежда в Яан в югозападната провинция Съчуан, където около дузина посетители са били отнесени от придошли води, според официалната новинарска агенция Синхуа.

Телата на седем жертви бяха извадени, докато четирима души бяха спасени.

Проливни дъждове разляха Северен Китай от края на юли.

Пътищата се обръщат в реки в Китай

Най-смъртоносните и разрушителни наводнения в Китай в новата история бяха през 1998 г., когато загинаха 4150 души, повечето от които по поречието на река Яндзъ.

През 2021 г. повече от 300 души загинаха при наводнения в централната провинция Хенан, когато рекордни валежи наводниха столицата на провинция Джънджоу.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР