Наводненията в два руски града в планините Урал се засилиха

...
Наводненията в два руски града в планините Урал се засилиха
Коментари Харесай

Наводненията в Русия се засилват, след като река Урал проби язовир в град Орск

Наводненията в два съветски града в планините Урал се ускориха през днешния ден, откакто реката в петък. Река Урал се е повишила с до 9.6 метра в някои региони. Това оповестяват от Reuters.

Управителят на Оренбургска област Денис Паслер заяви, че са регистрирани наводнения по цялото течение на река Урал , която е с дължина от 2400 км. През последните дни бедствието е засегнало райони в Уралските планини и Сибир, както и елементи от прилежащ Казахстан.

Предполага се, че наводненията ще доближат уралския район Курган и сибирския район Тюмен, по данни на съветското държавно управление.

Министърът по изключителни обстановки Александър Куренков излезе с изказване, че са нужни бутилирана вода и мобилни пречиствателни станции за бедстващите поданици. Местни здравни чиновници оповестиха за провеждането на имунизации против хепатит А в наводнените региони.

Речните води са се надигнали с няколко метра единствено за часове в петък поради разтопяването на снеговете. Това е предизвикало пробива на язовира в Орск, който е бил издигнат за равнище на водата към 5.5 метра, по данни на локалните управляващи. Нефтената рафинерия в Орск също спря работа през днешния ден поради наводнението.

Очаква се наводненията да се разсеят едвам след 20 април , съгласно управляващите в Оренбургска област.
 Русия изтегля над 4 хиляди души от наводнения град Орск Обновена
Русия изтегля над 4 хиляди души от наводнения град Орск

Покачващите се води на река Урал наводниха крайречни села и провокираха разкъсване на язовирна стена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР