Навлязохме в месеца на най-големия футболен форум на планетата! Отдавна

...
Навлязохме в месеца на най-големия футболен форум на планетата! Отдавна
Коментари Харесай

Правилата на Катар за световното: Може да спиш с непознат в една стая, но не и да правите секс

Навлязохме в месеца на най-големия футболен конгрес на планетата! Отдавна Световното се е трансформирало в най-притегателното събитие за милиони почитатели на футбола по целия свят. Свидетелство за това е, че финалът през 2018 година в Русия сред Франция и Хърватия бе гледан от 1.12 милиарда души, написа.

22-ият Мондиал в историята ще бъде исторически по няколко аргументи. Първо е страната хазаин. Катар е всичко друго, само че не и футболна нация и с изключение на, че за пръв път приема Световното, това ще бъде първият път, в който шампионатът ще бъде в толкоз нефутболна страна.

Наред с това, за пръв път Световното ще бъде в есенно-зимния интервал (20 ноември-18 декември), което като се изключи че накара клубовете и шампионатите да демонстрират еластичност на художествена гимнаскичка, ще сложи под тестване почитателите. За последователите просто е необичайно да има Мондиал през зимата!

Това обаче не е всичко, тъй като в Катар няма да бъде както на предходните шампионати. Какво имам поради – управляващите в страната са наложили редица доста спорни ограничения от позиция на почитателите.

Тези ограничения не са свързани със сигурността, а най-много с държанието на почитателите, които в Катар няма да могат да вършат редица обичайни за себе си действия.

Очакванията са над два милиона души да посетят Катар през ноември и декември за Мондиала, като обществените правила и религиозните традиции са две от нещата, които са в внезапен договор с тези в предходните домакини на най-големия футболен конгрес на планетатата.

Именно те са повода за множеството рестрикции, които към този момент породиха голямо неодобрение у последователите. А какви в действителност са тези забрани?

Първата от тях е обвързвана с алкохола. Традиционно, по време на огромни футболни конгреси почитателите изпиват индустриални количества бира и други типове алкохол. В Катар феновете на спиртните питиета обаче ще бъдат разочаровани, защото внасянето на алкохол в страната е неразрешено. И в случай че това не е кой знае какъв проблем, то фактът, че свободната консумация на алкохол е неразрешена е удар под кръста за тези, които обичат да „ поливат “ успехите и загубите на обичания тим.

Алкохолът е неразрешен от изслямския закон и всеки, който използва или продава алкохол на публично място, ще бъде тикнат зад решетките за период до 6 месеца и ще отнесе санкция от 3000 риала, гласи член 270 на катарската конституция.

За тези, които внасят, изнасят или създават алкохол, наказването ще бъде 3 години затвор и санкция до 10 000 риала.

Сухият режим в Катар обаче няма да е подобен, какъвто е бил в Съединени американски щати през 20-те и начолото на 30-те години на предишния век.

Алкохолът ще се продава в заведения, които имат особено позволение, като в избран часови диапазон ще се продава и във почитател зоните и само лица над 21-годишна възраст ще могат да си купуват алкохол.

Само локалните поданици имат право да купуват алкохол от профилирани магазини за домашна консумация, тъй че пиенето отвън публично позволените места ще бъде неразрешено за почитателите. Това е причина за това, чужденците да се опитат да се снабдят с алкохол последством локалното население.

Що се отнася до най-разпространения тип алкохол измежду футболните запалякновци – бирата, тя ще се продава след 18:30 часа локално време във почитател зоните, както и преди и след мачове в зоните на 8-те стадиона.

През останалото време приържениците ще би трябвало да утоляват жаждата под жаркото пустинно слънце с безалкохолни питиета и вода.

Въпросите за това по какъв начин Катар ще балансира своите закони по отношение на продажбата и потреблението на алкохол с идния Мондиал породиха сериозен проблем за локалните управляващи. Като мюсюлманска страна, Катар има по-особено отношение към спартните питиета, което е в внезапен контрастност с обичаите в християнските страни.

Затова и уредниците постановиха, че въпреки алкохол да може да се продава в особено избрани зони, то неговото изнасяне на пубични места е неразрешено, като придвижването по улиците на градовете в нетрезво положение също е неприемливо и ще се санкционира от закона.

Зачитането на локалните правила може да бъде едно от най-големите провокации за големите тълпи от хора, които ще наводнят Катар сред 20 ноември и 18 декември. Нормата за облеклото е нещо, с което всички ще би трябвало да се преценяват в арабската страна.

Бански костюми са позволени на хотелските плажове и плувните басейни, само че посетителите ще би трябвало да покриват раменете и коленете си, когато посещават публични места като музеи и държавни здания.

Свалянето на тениски е неразрешено вътре в стадионите, които са оборудвани с климатици, поддържащи оптимална температура за хилядите хора в тях. Така ентусиастите ще тръбва да бъдат по-сдържани при празнуването на гол, да вземем за пример.

Освен това, не се предлагат къси панталони или горнища без ръкави, като влизането в някои публични здания евентуално ще бъде отказано, в случай че се откри, че не се съблюдават стандартите за непретенциозно облекло.

Един извънредно спорен миг се чака да бъдат глобите против някои от обичайните дрехи на страните участнички. Пример за това са емблематичните мексикански маски, които носят участниците на така наречен „ lucha libre “ (пр. бг. свободна борба).

Организаторите на мондиала взеха решение мексиканските почитатели да нямат право да си поставят тези маски по време на мачовете.

Феновете ще би трябвало да се обличат непретенциозно, до момента в който са в Катар и няма да могат носят къси поли, бикини, къси панталони, блузи с дълбоки деколтета и тем сходни, макар убийствените жеги в Близкия изток.

Преди 4 години в Русия имаше случай, при който аптекарка продаваше презервативи на почитателите, които преди този момент бе продупчвала с игла. Тя съобщи, че го е направила от патриотично възприятие, с цел да усъвършенства генофонда на страната.

Въпросната жена от Нижни Новгород е била извънредно разочарована от държанието на локалните мъже, като по нейни думи, чужденците имат доста по-добър ген, който би оказал помощ за това, съветските дами да имат красиви и мощни деца като почитателите, които са посетили Русия по време на Мондиала през 2018 година

Е, в Катар за сходно нещо не може да става и дума. По време на шампионата извънбрачните интимни връзки са безусловно неразрешени. Мнозина почитатели отиват на сходен конгрес освен с цел да гледат футбол, само че и с цел да се срещнат с нови хора, като значително от тези запознанства приключват със секс.

Това няма да е по този начин в Катар, тъй като сексът ще бъде позволен единствено сред лица, които имат подписан брак, което на процедура значи, че в случай че млада двойка, която към момента не е предходна под венчилото, отиде в Катар, тя няма право да употребява любовта си.

В този закон обаче има и малка врата. Двама непознати нямат право на интимни връзки, само че все пак на тях не им е неразрешено да спят в една стая. Ето тук логиката на предходното законодателство отива по дяволите.

Според управляващите в арабската страна, в случай че забранят извънбарчния секс, само че разрешат непознати хора от разнообразни полове да спят в една и съща стая, тези хора няма да се възползват от това, с цел да вършат секс!?

При все това, сходни противозаконни инициативи са прекомерно рисковани, тъй като нарушителите се санкционират с до 7 години отнемане от независимост.

Наред с това, управляващите в Катар не разрешиха проявата на любов на обществени места, като всички сходни актове могат да доведат до арест. Това включва целувките и държането за ръце с различен човек, което значи, че бурната наслада при гол на родината към този момент няма да е толкоз бурна.

Консервативните порядки на Катар ще окажат въздействие и върху хората с друга полова ориентировка. Хората от ЛГБТК+ обществото ще би трябвало да прикриват същността си, до момента в който са на катарска територия, тъй като в страната хомосексуалността е противозаконна.

Затова и интимните връзки на обществени места сред лица от един и същи пол е изцяло неразрешено, като се класифицира като обидно.

Ислямският закон не разрешава хомосексуалността, тъй че всеки, който покаже, че е с друга сиксуална ориентировка, може да получи до 5 години затвор. Правителството на Катар съобщи, че ще одобри всички почитатели на своята територия, само че помоли за съблюдаване на локалните традиции и порядки.

Също по този начин, шефът на организационният комитет на Световното Насер Ал-Катер съобщи следното по тази тематика: „ Който носи флага на ЛГБТК+ на Световното състезание, ще бъде задържан за период сред 7 и 11 години. Катар е ислямска страна и нейната вяра би трябвало да се почита “.

Коронавирусът е различен от факторите, с който посетителите на Световното в Катар би трябвало да се преценяват. И в случай че останалите рестрикции са странни за човек от някоя западноевропейска страна да вземем за пример, то тези за COVID-19 не са кой знае какъв брой по-различни, в сравнение с в останалите страни.

Ваксината не е наложителна за посещаване на Катар, като съгласно последните решения на държавното управление, влизащите в страната не е нужно да демонстрират негативен тест за ковид.

Въпреки това, почитателите би трябвало да подсигуряват, че тяхната застраховка за пътешестване покрива всички насилствени престои в хотел, в случай че пробата им е позитивен, до момента в който са в Катар. Що се отнася до маските – те са наложителни единствено за лечебните заведения или за особено обозначени места.

Пушачите също ще бъдат изправени пред съществени провокации по време на шампионата, защото на всички публични места в Катар пушенето е неразрешено!

Това включва музеи, търговски центрове, заведения за хранене и спортни клубове, като пристъпването на този закон ще води до санкции.

Глоби сред 2500 и 3000 $ ще отнасят тези, които внасят, купуват или употребяват електронни цигари в Катар. Този относително нов тип цигари е безусловно неразрешен в страната, като електронните цигари не се продават в магазините и са неразрешени за приложимост още от 2014 година

Наред с финансовата глоба, нарушителите на този устав може да се окажат и зад решетките, в случай че опитат да хитруват, носейки или употребявайки електронни цигари.

И в случай че горепосочените ограничения не са задоволителни да откажат човек от пътешестване до Катар за Мондиала, то рестрикциите по отношение на снимането в страната към този момент преливат чашата.

И в случай че това, че би трябвало да се желае позволение, когато искаш да снимаш различен човек, е нещо обикновено, то възбраната да се снимат държавни здания, военни лагери и индустриални зони е нещо, което ограчичава турстите, които нямат самообладание да запазят спомените си в фотоси.

Накрая, само че не и на последно място, идва и самата вяра в Катар. Ислямът не разрешава връзва ръцете на почитателите по доста въпроси, като това ще се случи и във връзка с самата вяра.

Тъй като множеството от почитателите, които ще участват на Световното, изповядват други религии, те би трябвало да знаят, че в Катар свободното поклонение на други вероизповедания е строго неразрешено. Затова и в страната няма да могат да се внасят текстове и книги, свързани с други религии.

Наред с това, каквато и да е засегнатост по адрес на Исляма и някой от неговите знаци ще се санкционира със затвор.

Това са най-сериозните рестрикции, с които почитателите на футбола ще би трябвало да се преценяват, в случай че желаят да посетят Световното в Катар. На пръв взор неразрешените неща наподобяват повече от разрешениет, на втори взор също.

Новата дестинация, която ще одобри най-големия футболен конгрес на планетата, е прекомерно друга от останалите и това е повода за толкоз доста промени в обичайните действия, свързани с мачовете от Световните шампионати.

Най-важното нещо обаче е позволено – това да отидеш на стадиона и да наблюдаваш своята татковина или обичан народен тим не предстои на възбрана. Именно поради хубавия футбол над два милиона души ще преглътнат това, че няма да могат да си смъкват фланелката при гол, няма да могат да се напиват до несвяст по улиците и да вършат секс с непознат/а, с цел да отидат в Катар и да се насладят на футбола от най-висока класа, този а Световното.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР