Навлизането в личното пространство на премиера Бойко Борисов е скандал,

...
Навлизането в личното пространство на премиера Бойко Борисов е скандал,
Коментари Харесай

Политолог: Всяка власт произвежда обслужващи я институции

„ Навлизането в персоналното пространство на премиера Бойко Борисов е скандал, който би трябвало да се проверява доста деликатно. Реакцията на Борисов беше вярна. Прави усещане, че тази реакция е друга от останалата част от абсурда, обвързвана с Васил Божков. Тук институциите също би трябвало да си свършат работата “. Това разяснява пред БНР Даниел Смилов от Центъра за демократични тактики.
Според него не може държавното управление да действа в състояние, в което огромна част от страната се съмнява в корупционни практики в съществени мащаби.
„ Тук има две концепции. Едната е идея за правова страна, в която институциите гледат да разкрият истината и да приложат закона по отношение на всички подобен, какъвто той е. Другата идея е тази за страна на ръководещите, в която институциите пазят тези, които са на власт. От реакцията на нашите институции наподобява, че има съмнение сред двете концепции “.
В предаването „ Преди всички “ Смилов добави:
„ Сега всеки, който има власт, желае да си направи лична работа за защита. Правителството си прави една към Министерство на вътрешните работи, основният прокурор ще употребява лични охранители. Това е идея, при която този, който има власт, основава институции, които обслужват него. Това е проблематично изключително за една демократична страна “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР