Навлизането на новия щам няма да доведе до промени в

...
Навлизането на новия щам няма да доведе до промени в
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Връщаме си живота такъв, какъвто беше

Навлизането на новия вариант няма да докара до промени в противоепидемичните ограничения, съобщи министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов. Той даде да се разбере, че е допустимо настоящите сега строги ограничения да бъдат анулирани и животът на българите да замязя на оня отпреди.

" Всичко това, което приказваме досега, сме съобразили с тази заплаха. Всеки резултат, който сме постигнали, е горделивост. Затова предлагаме последователно разхлабване на ограниченията по браншове. Сега ще разхлабим ограниченията в бранш просвета и спорт и по-късно ще следим наклонността в България. Ще си дадем 14 дни, които да следим, с цел да предприемем идната крачка. Хубавото е, че си връщаме живота подобен, какъвто беше ". Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, който е на посещаване Варна където се срещна с шефовете на районните здравни инспекции на областите от Район 3 съгласно Националния проект за имунизиране против COVID-19, включително Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра.

" Всички полемики, които текат в общественото пространство на разнообразни сектори, ме радват, тъй като това значи, че сме не запомнили диалозите за незадоволителни коли за спешна помощ, непълен брой кревати, за пациенти. Всичко това е триумф. Не очаквайте от мен да взема решение под напън ", сподели още той.

Проф. Ангелов изясни, че 30% и повече са към този момент учителите и непедагогическият личен състав, както и ползвателите на обществени услуги в домовете за остарели хора, които желаят да се имунизират.

Министърът добави, че няма никакви терзания за оповестеното понижаване на имунизациите от компанията " Астра Зенека ". Това няма да докара до смяна на проекта за имунизация у нас, счита той.

По думите му от целогеномното секвириране на 48 проби, 43 от тях са подготвени. От тези 43 проби 8 са с потвърден тип, който е еднакъв с вируса, който е от Англия, сподели още той.

" Хубавото за този нов вариант е, че той се повлиява от имунизациите, налични на пазара. Лечението досега е същото, без смяна ", добави здравният министър.

" Говори се за обединен документ за имунизираните жители, само че не се приказва за подобен, който да удостоверява антителата, тъй като няма единно мнение в науката. " Ваксината основава задоволително под напрежение имунитет, с цел да може да подсигурява неналичието от заплаха от заболяване ", сподели още той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР