Навлизането на нови инвестиции в Пловдив превърна града под тепетата

...
Навлизането на нови инвестиции в Пловдив превърна града под тепетата
Коментари Харесай

Индустриален парк Марково посреща клиенти с изградена инфраструктура

Навлизането на нови вложения в Пловдив трансформира града под тепетата в индустриалния хъб на България. Водени от ниските оперативни разноски и положителната транспортна инфраструктура от ден на ден компании търсят подобаващи имоти, да съсредоточат активността си в региона.
 markovo-1 За да отговори на засиленото търсене, капиталовата компания Галакси Инвестмънт Груп стартира реализацията на Индустриален парк Марково. Инфраструктурата на плана ще бъде приключена напролет, а първите имоти към този момент са продадени.
Теренът, с обща повърхност от 158 000 кв. м., се намира в една от най-атрактивните зони в Пловдив. Разположен на самия околовръстен път, на 14 км от автомагистрала Тракия, Индустриален парк Марково се намира в непосредствена непосредственост до митница Пловдив и новоизградения Интермодален терминал. В непосредственост до парка минават три от паневропейските коридори и има директен достъп до районна и национална транспортна инфраструктура.
Локацията на Индустриален парк Марково е от стратегическо значение за фирмите, които възнамеряват инвестиция в региона.  Околовръстния път на Пловдив е измежду предпочитаните планове за развиване на района,  което ще улесни допълнително  придвижването и транспортните връзки.  Големите компании все по-често избират Пловдив и покрайнините за база на своята индустриална и логистична активност точно поради развитата инфраструктура и индустриалните благоприятни условия в зоната.
Голямото преимущество на Индустриален парк Марково е, че парцелите могат да се сплотяват или разделят, според от характерните потребности на купувачите. Това е огромно облекчение най-много за дребните и приблизително огромните компании.
Индустриален парк Марково предлага изцяло приключена вътрешна инфраструктура – асфалтов достъп до парцелите, електричество, канализация и даже опция за газификация. Това прави бъдещото произвеждане извънредно дейно и на ниска цена, настояват специалисти.
Допълнително конкурентно преимущество е опцията за привличане на работна мощ освен от града, само че и близките общини. Университетите в Пловдив, профилираните и механически професионални гимназии в града улесняват вложителите в търсенето на  конкурентноспособна и квалифицирана работна ръка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР