Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията от коронавирус в

...
Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията от коронавирус в
Коментари Харесай

Ангелов: Имаме нужда от помощ от специалистите в ДКЦ-тата

Навлизаме в много сериозна фаза на епидемията от ковид в България. Най-големият проблем, пред който сме изправени сега,  е обвързван с медиците на първа линия. Имаме сериозен дефицит във връзка с техния физически потенциал. Всички са изморени, огромна част от тях са инфектирани, огромна част са заболели, някои са и в реанимациите, имаме и карантинирани. Имаме потребност от помощ. решението го виждаме в дейното присъединяване на лекарите в доболничната помощ и по-специално тези в профилираната извънболнична помощ - експертите в ДКЦ-тата.
Това сподели по време на брифинга за разпространяването на в Министерство на здравеопазването министър проф. доктор. Вчера той разгласи, че се обмисля във всяка болница да се открият Коронавирус кревати и отделения. Изявлението му идва в миг, когато София продължава да държи връх по новозаразени в страната. А както тази заран от 90 лечебни заведения в София град, едвам 13 одобряват пациенти с ковид.
 Не е ясно по какъв начин зам.-кмет на Русе отново е болен от ковид Не е ясно по какъв начин зам.-кмет на Русе отново е болен от ковид
Не единствено зам.-кметът на Русе Енчо Енчев, само че и ръководителят на локалния общински съвет Иво Пазарджиев са признати в Белодробната болница в...
За момента ограниченията в страната са свързани с последната заповед на здравния министър, а точно - маските навън стават наложителни - ето в кои случаи:
Заповедта провокира и митинг, който се организира сега пред министерството точно против наложителните маски: (СНИМКИ)
На фона на последните данни за увеличение на новозаразените в България - 1472, пристигна и следващият скръбен връх - 29 умряли за денонощие.
Прави усещане, че изле куваните са повече от заболелите сега , разяснява здравният министър.
Позитивни за ковид медицински случители от началото на епидемията са 1727. За последното денонощие са 45 - от тях:15 лекари, 13 сестри, по 4 санитари и фелдшери и 10 души различен медицински личен състав, регистрира още той. Активните случаи измежду медиците са 590, от тях 513 са на домашно лекуване, 74 са приети в болница, а 3-ма са в интензивни структури.
 Среща на върха на Европейски Съюз за ковид на 29 октомври Среща на върха на Европейски Съюз за ковид на 29 октомври
Лидерите на Европейски Съюз ще проведат видеоконференция идната седмица по отношение на координацията в битката против пандемията от ковид. Това с...
За последното денонощие умрелите са 29  и с тях стават 1048. Прави усещане, че има умряли от по-млада възраст. Имаме умряла 50-годишна жена със сърдечно заболяване, както и мъж на 40-години, за който няма информация за съпътстващи болести , сподели още проф. Ангелов.
Пет области в страната са с най-вече приети в болница пациенти : На първо място е София с 425 случая. На второ място е Пловдив с 208. Следват Благоевград- 197, Бургас - 97, Шумен - 82.
Негативна е и наклонността в Европа:
Целият брифинг онлайн можете да наблюдавате в идващото видео:

 Колко гибелен е коронавирусът? Колко гибелен е коронавирусът?
Едно от проучванията на Световната здравна организация (СЗО) провокира комплициране - смъртността измежду инфектираните с ковид е доста...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР