Нави три мача от 18-ия кръг на Първа лига ще

...
Нави три мача от 18-ия кръг на Първа лига ще
Коментари Харесай

Левски в търсене на първа победа от месец насам, ЦСКА гостува във Варна

Нави три мача от 18-ия кръг на Първа лига ще се изиграят през днешния ден.

В 12.30 часа Арда посреща Ботев Пд в Кърджали. С поредност от положителни резултати " жълто-черните " съумяха да се отлепят от групата на изпадащите. Нещо повече - през днешния ден те имат опция да се приближат на единствено точка от деветото място и даже да мечтаят за попадане в Топ 6 напролет. Това обаче минава през триумф в Кърджали. Арда се намира в слаба форма, като триумфът над Хебър в края на септември е единствен за последните девет кръга от шампионата. Факт е, че загубите в този интервал не са доста, само че и равните не носят доста точки. В предходните два кръга отборът на Александър Тунчев продължи да позволяват най-малко по два гола в личната врата и това докара до провали от ЦСКА и Берое. Преди дни Ботев Пд записа най-изразителната си победа от началото на сезон. Тимът разруши Ботев Враца с 6:0 и за пръв път през сезона записа два поредни триумфа.

От 15.00 часа е мачът Черно море - ЦСКА. " Червените " завоюваха с 1:0 дуелът сред двата отбора при започване на лятото. Тогава Асен Донечв донесе триумфа за столичния отбор с гол в 77 минута, което бе и единственият прецизен удар за отбора. Тогавашният им посетител пък насочи два точни и един неакуратен удар. Черно море е сложен за побеждаване, само че и мъчно съумява да завоюва. В последните шест мача триумф бе реализиран само против Локомотив София. Преди седмица те играха с различен отбор от столицата – Славия. Визитата бе изгубена с 0:1 след ранен гол във вратата на Георгиев.

ЦСКА се намира в добра форма и заема първа позиция в класирането. Рядко „ армейците “ пропущат да завоюват, като с положително показване в отбрана, от време на време им е нужен единствено гол. До подобен обаче отборът не стигна в предходния кръг, когато имаше положения, само че по този начин и не ги осъществя при нулево реми с Локомотив София. ЦСКА не съумя да победи " железничарите " и по-рано през сезона.

От 17.30 часа е най-старото столично дерби сред Левски и Славия. На 12 октомври „ белите “ победиха с 2:1, като почетното попадение за „ сините “ падна в добавеното време. В последните години Славия печели постоянно в съперничеството. Левски е непобеден в пет следващи мача от Първа Лига, само че какво от това, откакто всички те приключиха наедно. В две от тези срещи отборът не съумя да победи борещите се за избавление Септември и Спартак Варна. Преди седмица „ сините “ на два пъти повеждаха в морската ни столица, само че допускаха равнене, а в последна сметка може да са щастливи, че не изгубиха. Така противоречивият триумф над Ботев Пд при започване на октомври остава финален за Левски в шампионата.

Пълна стратегия за 18-ия кръг в Първа лига:

Петък, 11 ноември

Пирин – Спартак Варна 3:1

Събота, 12 ноември

12:30, Арда – Ботев Пд

15:00, Черно море – ЦСКА

17:30, Левски – Славия

Неделя, 13 ноември

12:45, Хебър – Локо Пд

15:15, Локо София – Берое

17:30, Лудогорец – ЦСКА 1948

Понеделник, 14 ноември

17:00, Ботев Враца – Септември





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР