Наведените врачански медии през 2018 г. са успели да усвоят

...
Наведените врачански медии през 2018 г. са успели да усвоят
Коментари Харесай

Само в BulNews! Вижте колко пари прибраха от общината през 2018 г. наведените врачански медии /пълна справка/

Наведените врачански медии през 2018 година са съумели да усвоят единствено 64 704 лв. от община Враца. Цифрите са от формалния отговор на питане по Програма „ Достъп до Информация “, подадено от кореспондент на организация BulNews. В съпоставяне с миналата 2017 година, се вижда растеж в сумата от 17 114 лв., само че все пак тя е надалеч от равнището в предходния мандат. Посочените числа се отнасят за параметрите на получените суми единствено от локалните медии.
Лидер в усвояването на общински пари е ТВ „ Римекс “, следвана от ТВ „ Враца “ и радио „ Силвър “. Чак на четвърта позиция е вестник „ Конкурент “, който обаче е хардлайнерът измежду локалните медии при отбраната на кмета-слънце. Трябва да се означи обаче, че изданието получава прикрито финансиране по европейски планове и на процедура прибира много повече от оповестените доходи по контракта с общината. В справката има медии, които получават по 100 лева месечно и е същинска мистерия до каква степен е качествена предлаганата от тях услуга.
Като цяло изплащаните от Калин Каменов вноски по договорите с локалните медии са смешни на фона на тези равнища, на които се работи в останалите регионални градове. По тази причина е същинска мистерия за какво сътрудниците са се навели толкоз ниско и дали това си заслужава. Трябва да се означи, че и през 2018 година във врачанските медии няма нито един сериозен материал за работата на кмета и общинската администрация. Найс, а?
Благодарение на тази своя рестриктивна политика при заплащането медийните услуги и твърдото условие да не се разгласяват отрицателни вести за неговата работа, Калин Каменов на процедура оказа помощ BulNews да се трансформира в информативен водач. Агенцията избра да остане остров на същинската публицистика в бурното море от наведени медии и не подписа контракт с общината. Времето сподели, че тази тактика е била вярна и неналичието на задължения към кмета развърза ръцете на репортерите да сервират справедлива информация, която липсва в останалите врачански медии. Така по натурален път организацията постепенно усилваше аудиторията си, с цел да доближи в наши дни до към 50 000 читатели на ден. За другите сътрудници остана единствено удоволствието в персонални диалози да сервират своите поздравления към екипа на BulNews за същинските вести, които вършат.
Ето и цялостната информация за получените суми през 2018 година

1. ТВ „ Римекс “…………………………………………9 600
2. ТВ „ Враца “…………………………………………..9 000
3. Радио „ Силвър “…………………………………… 8 640
4. „ Конкурент “………………………………………….8 400
5. Радио „ Дарик “………………………………………6 024
6. “Модерна Враца “………………………………..…6 000
7. „ Враца през днешния ден “………………………………………..4 800
8. „ Зов нюз “…………………………………………….4 800
9. Радио „ Хот ФМ “……………………………….……2 400
10. „ Интер Сат “Мездра…………………....…………1 440
11. „ Див, дивен Северозапад “…………........……...1 200
12. „ Инфо Шанс “………………………………………1 200
13. Едноличен търговец „ Еми-Рал “………………………………………1 200

За това следствие ни бе оказана правна помощ от Програма „ Достъп до Информация “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР