Навършват се шест месеца, откакто петимата полицаи, осъдени за смъртта

...
Навършват се шест месеца, откакто петимата полицаи, осъдени за смъртта
Коментари Харесай

Един от осъдените полицаи по случая "Чората" посочи причината за смъртта му

Навършват се шест месеца, откогато петимата служители на реда, наказани за гибелта на Ангел Димитров-Чората, чакат решение на Върховен касационен съд по проблема.

Те са наказани на по седем години и са в пандиза. Един от тях - Борис Механджийски, за малко бе пуснат на независимост по здравословни аргументи. Преди да влезе още веднъж в пандиза с него беседва екип на bTV.

„ В момента съм в спиране на изтърпяване на наказването поради интервенция на челюстта, след която породиха някои затруднения. Утре се връщам, с цел да изтърпя наказването си”, разясни Борис Механджийски.

По думите му повода за гибелта на Чората не е подбудена от техните дейности.

„ Чувствам се почтен, тъй като нито един от служителите на реда не е желал гибелта му. Участвали сме в законно разпоредена интервенция на Министерство на вътрешните работи за задържане на рисков обвинен. Всички експертизи демонстрираха, че пострадванията не са довели до гибелта му”, сподели още Борис Механджийски.

Той описа, че и петимата наказани служители на реда се усещат душевен зле поради това, че са „ хвърлени в пандиза невинни”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР