Навършват се 90 години от рождението на актрисата . Голямата

...
Навършват се 90 години от рождението на актрисата . Голямата
Коментари Харесай

90 години от рождението на голямата актриса Татяна Лолова

Навършват се 90 години от рождението на актрисата.

Голямата българска театрална, кино и телевизионна актриса умря на 23 март 2021 година на 87-годишна възраст.

По този мотив ще има национална стратегия " на 90 години ", която ще бъде показана в доста градове в България и в няколко европейски столици. 

В обичаното кино на – " Одеон ", ще бъде показан премиерно документалният филм " Последният театър "  с създатели Калояна Климентова и Георги Тошев.

Той събира архивни фрагменти и фотоси – някои от които се демонстрират обществено за пръв път, разказващи за забележителния житейски и креативен път на огромната актриса, както и за последните месеци от живота й. Включени са и фрагменти от емблематични български филми, в които Лолова взе участие през годините.

Лолова приключва актьорско майсторство през 1955 година в класа на професор Стефан Сърчаджиев, където учи дружно с Ицках Финци, Григор Вачков и Никола Анастасов. Тя е един от създателите на Сатиричния спектакъл, въпреки че кариерата ѝ стартира в Националното радио и тя не един път го е отбелязвала: " Обичам Радиото, там съм почнала. Когато започвах, един от режисьорите сподели: " Ех, подобен глас се ражда един път на 100 години ".

се е снимала в 45 кино лентата, а измежду най-запомнящите се нейни функции в киното са в лентите " Топло ", " Сиромашко лято ", " Бон късмет, инспекторе! ", " Пътуване към Йерусалим ", " След края на света ", " Нощем с белите коне ", " Опасен сексапил ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР