Навършват се 70 години от излизането на Пея под дъжда

...
Навършват се 70 години от излизането на Пея под дъжда
Коментари Харесай

Мюзикълът Аз пея под дъжда на 70 години: каква е тайната на дълголетието му?

Навършват се 70 години от излизането на " Пея под дъжда " - един от най-емблематичните мюзикъли на всички времена.

Режисиран от единствения и несравним Джийн Кели, " Singin` in the Rain " остава един от най-трайно обичаните мюзикъли, излизали по холивудските екрани. Достатъчно е да споменете името и хората ще стартират да си припяват мелодията на заглавната ария. Тя е толкоз заразителна.

Евронюз отдава дължимото на емблематичния мюзикъл със публикация във връзка годишнината.

 `Singin` in the Rain`

От дебюта на кино лентата през 1952 година той остава в описите на критиците като един от най-хубавите филми на всички времена и въодушевява театрална акомодация, която обикаля Съединени американски щати и Англия.

В актуалната театрална акомодация, която е на турне в Обединеното кралство и имаше нескончаем театър в спектакъл Sadlers Wells в Лондон, в емблематичната сцена под дъжда в " Singin` in the Rain " се употребяват рекордните 6000 литра вода. Това подсигурява пръски най-малко на първите редове.

Филмът изтласква актьорите Джийн Кели, Доналд О`Конър и Деби Рейнолдс на върха. Но до момента в който Кели и О`Конър са опитни танцьори, Рейнолдс в никакъв случай преди не е танцувала.

 Джийн Кели и Деби Рейнолдс
Джийн Кели и Деби Рейнолдс
" Деби Рейнолдс беше толкоз съвършена за ролята, че Джийн Кели сподели, че ще я научи да танцува ", изяснява една от актуалните звезди на английската режисура на шоуто, Шарлот Гуч.

Самата Деби Рейнолдс споделя за ролята: " Двете най-трудни неща, които съм правила в живота си, са раждането и " Аз пея под дъжда ".

В книгата си " Филмовият мюзикъл! " Жанин Бейсинджър разяснява.

" Обичайки или мразейки го (а малко на брой го мразят), надценявайки или подценявайки го, филмът от 1952 година е съвършеният музикален аршин. За хората, които не обичат мюзикъли, той въпреки всичко е доста занимателна комедия. За хората, които не желаят комедия, има очарователна романтика. За хората, които считат, че романтиката е сополива, има хумористично поднесена история на прехода към тон в киното. А за тези, които желаят мюзикъл, има познати и нови мелодии и страхотни реализатори, които ги показват. "

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР