Навършва се една година от тежката катастрофа край Своге, при

...
Навършва се една година от тежката катастрофа край Своге, при
Коментари Харесай

Една година след катастрофата до Своге - проблемите остават

Навършва се една година от тежката злополука край Своге, при която рейс пропадна от пътя и починаха 20 души.

Граждани и близки на жертвите ще почетат паметта им със заупокойна молитва и осветление на паметната плоча на мястото на случая.

След нещастието министър председателят Бойко Борисов изиска оставките на трима министри - на транспортния Ивайло Московски, на районния Николай Нанков и на Валентин Радев - на вътрешните работи.

„ Сложиха мантинели, направени по безразсъден метод. Влизаш зад мантинелата, където се намира тротоарът и стигаш до средата. За да можеш да продължиш би трябвало да се прекачваш през нея или да пролазваш изпод... и излизаш на пътната настилка ", споделя Лилия Георгиева от инициативния комитет, оглавил митингите, пред БНР.

Според нея по този начин хората още веднъж са на пътното платно в продължение на километри. Георгиева твърди, че резултат няма и от ремонта на пътния сектор, който остава все по този начин рисков:

„ Ако в този момент минете по пътя, той е същият. Просто единствено поставиха нов асфалт, сложиха шумяща маркировка, което не взема решение казуса ".

Обещаните две пасарелки също ги няма.

Недоволни са и жителите на село Световрачане, което даде най-вече жертви в злополуката. Днес се чака околните и съпричастни да се съберат, с цел да почетат паметта на починалите и още веднъж да припомнят на властта за обещаното и неизпълненото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР